Sertić: Pajtić će oterati Ferero

Ministar privrede Željko Sertić kaže da to što Razvojni fond Vojvodine sprečava da italijanski Ferero otvori fabriku u Srbiji može da ugrozi investicije.

Srbija

Izvor: Beta, N1

Utorak, 20.01.2015.

10:36

Default images

"Da bi Ferero došao morate da poštujete zakonske i pravne procedure. U pitanju je poljoprivredno dobro Aleksa Šantić koje treba da kroz proces privatizacije bude objavljeno na javnom tenderu kroz prodaju imovine. Da bi taj imovinski paket mogao da bude ponuđen, morate da imate saglasnost hipotekarnih poverilaca", rekao je Sertić za N1.

On je objasnio da su hipotekarni poverioci Poreska uprava, Agencija za osiguranje depozita i Razvojni fond Vojvodine.

Procenjena vrednost poljoprivrednog dobra Alekse Šantić je oko 900 miliona dinara, kazao je Sertić i dodao da su se Poreska uprava i Agencija za osiguranej saglasili da njihova osnovna potraživanja budu naplaćena procentualno iz prodajne cene, bez kamata, dok to nije prihvatio Razvojni fond Vojvodine.

Ferero će, kako je istakao, učestvovati na aukciji kao i svi ostali. Ako neko ponudi više para ta ponuda će biti prihvaćena.

"Imate problem sa institucijom koja radi za državu, a radi protiv države. Problem je što pokrajinska vlast ima većinsku ulogu u pokrajinskom fondu i predsednik Pokrajinske Vlade Bojan Pajtić je predsednik UO Fonda", naveo je ministar.

On je kazao da ako aukcijska prodaja ne bude uspešna Aleksa Šantić odlazi u stečaj.

Predstavnici kompanije Ferero posetili su septembra prošle godine Sombor i razgovarali sa gradskim čelnicima o mogućnostima investiranja i pokretanja proizvodnje lešnika u tom gradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka ima problem

Nemačka se suočava sa nedostatkom radne snage, posebno u visokokvalifikovanom sektoru, a prethodne godine u zemlji je bilo oko 570.000 nepopunjenih radnih pozicija, piše Dojče vele.

9:02

6.5.2024.

1 d

Podeli: