Utorak, 20.01.2015.

10:36

Sertić: Pajtić će oterati Ferero

Ministar privrede Željko Sertić kaže da to što Razvojni fond Vojvodine sprečava da italijanski Ferero otvori fabriku u Srbiji može da ugrozi investicije.

Izvor: Beta

Sertiæ: Pajtiæ æe oterati Ferero IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

lanister

pre 9 godina

nekoliko hiljada hektara bogatog vojvodjanskog zemljista plus traktori,silosi,objekti(izvor:Agencija za privatizaciju)prodajete strancima za 7miliona eura?

CIKA - TASA- IZ - VRBASA

pre 9 godina

Kada je doktor Bojan Pajtic u pitanju nista cudno sa njegove strane. Valjda ce i posle ovog gradjanima Vojvodine biti mnogre stvari mnogo jasnije da je on grobar Vojvodjanske privrede, to cini sto on nije u poziciji da dovede strane investitore. Naravno da bila bi velika steta za Vojvodinu propustiti takvog investitora kao sto je Ferero, zar je moguce da doticni doktor Bojan Pajtic moze toliko lose da utice na razvoj Vojvodine evo vam gradjani prilike pa procenite sami. Valjada cemo konacno shvatiti da svaki dan njegov opstanak na vlasti u Vojvodini je katastrofa po sve nas koji zivimo u Vojvodini. Dokle ce demokrate unistavati svoju zemlju.

Jellena

pre 9 godina

Bila bi velika šteta za Vojvodinu propustiti takvog investitora kao što je Ferero, zar je moguće da dotični gosp. Pajtić može toliko loše da utiče na razvoj Vojvodine?!!Dokle će demokrate uništavati svoju zemlju.

vutričica

pre 9 godina

Biti premijer Vojvodine i član upravnih odbora...pa jasno je zašto se B.Pajtić plaši izbora.A to je samo deo onog što se sakriti ne može i ko zna gde su mu sve i u šta prsti umešani!

Krunski dokaz

pre 9 godina

On ce na kraju oterati i samog sebe,jer ni sebe ne ume da sacuva... (Pera, 20. januar 2015 15:57)
Sve je manji njegov uticaj i u sopstvenoj stranci.Nekoliko kalifa već stali u red. Na pomolu nova cepanja amebe zvane DS!

Nana

pre 9 godina

Pajtic vise nema legitimitet da bi bio pokrajinski premijer, jer je na poslednjim izborima dobio sest poststo glasova,a u Vojvodini vec duze vreme ne funkcionise nijedna institucija.

Naucnik

pre 9 godina

Naravno da ce oterati Ferero, oterao je i Al Dahru iz Vojvodine pomocu svojih tajkuna. Pajticu ti si sramota ove zemlje kad ces da odes na odmor? A da zaboravio sam, ti se 15 godina odmaras...

Jovan Pancevo

pre 9 godina

Pajtiću ako stvarno želiš dobro Vojvodini raspiši izbore što pre. Od kada si postao predsednik DS-a ne ponašaš se kao predsednik pokrajinske Vlade, već samo kao predsednik opozicione stranke, mada se ni pre toga nešto nisi proslavio na čelu vojvođanske Vlade.

Marče

pre 9 godina

Jedno se pitanje postavlja! Da li će Pajtić preuzeti brigu o radnicima Alekse Šantić ako ostanu bez posla i na ulici? Jer očito ga njihova budućnost ne interesuje čim pokušava da otera stranog investitora!

Iggy

pre 9 godina

Pajtić nema drugi način nego da uništi još nešto u Vojvodini i da se nada da će građani to pripisati Vladi! Svestan je da svakog časa može da sklizne nepovratno sa Vlasti!

gazija

pre 9 godina

Znači to je demokratija!Mi glasamo za,recimo DS,pa se oni rasporede na svim rukovodećim mestima i kao upravljaju zemljom i nameštaju poslove u kojima imaju interesa,a nama običnima šta ostane!

Mary

pre 9 godina

Pajtic se nerazumno ponasa, zar treba da to preduzece ode u stecaj zbog njegovog ega? Umesto da se potrudi da i oni dovedu investitore u Vojvodinu, oni sprecavaju one koji dolaze da ulazu.

Tijana

pre 9 godina

Želimo da Ferero dođe u Srbiju i da otvori fabriku! Alo gosin Pajtiću, pustite Vojvodinu više na miru, i mi bismo lagodnije da živimo i da dobijemo neki posao!

Aleksa

pre 9 godina

Toliko su stvari u nasoj drzavi Pajtic i demokratska stranka upropastili i toliko investicija oterali da im nema broja sto je i slika njihove unistilacke vladavine.

ostali se vole, b 92 se čita

pre 9 godina

Svaka investicija je od velikog značaja, i šteta bi bilo da Ferero ne investira u poljoprivredno dobro Aleksa Šantić. Što se Pajtića tiče, on očigledno ne radi ništa korisno osim što gleda na sve moguće načine da i dalje ostane premijer Pokrajinske Vlade. Da se ja pitam, izbore u Vojvodini bi trebalo održati što pre. Tada će gradjani Vojvodine pokazati da li veruju Pajtiću ili ne. U svakom slučaju ne smemo dozvoliti da ova investicija propadne.

Drakče

pre 9 godina

Bez morala i trunke savesti zbog manjka podrške građana Pajtić i dalje Vlada Vojvodinom! Još pokušava da uništi još ono malo perspektive koje su ostale vojvođanima ib tera ih u propast!

Malicija

pre 9 godina

Nije Pajtiću nikada bio bitan opšti interes. Ako ikako može, poželjno je da pokvari i ono što bi drugi bez njega uspeli, valjda da bi on ispao manje nesposoban.

Milena Dragovic

pre 9 godina

DS potpuno nelegitimno drzi vlast u APV i to uz pomoc poslanika SRS. I pored toga su dovoljno drski (i SRS i DS) da koce privredni razvoj Vojvodine, po principu sto Srbiji i Vojvodini gore to nama bolje.

KIA

pre 9 godina

Vojvodjanske njive su nepoorane, a salasi pusti.A vrlo je interesantno su za vreme demokrata svi ministri poljoprivrede bili iz Vojvodine:Veselinov,Dulić-Marković,Dragin pa se ne secam da su ista pametno uradili za svoj resor

Sound

pre 9 godina

Neka se konacno saopsti istina o tome koliko novca je pokrao Pajtic iz Metals banke i gde su nestale pare iz pokrajinskih robnih rezervi,pa da vidimo koliko Pajtic zaista brine o Vojvodini i interesima Vojvodjana.

Severac

pre 9 godina

Kao neko ko je rođen i živeo u Aleksa Šantiću mogu da kažem da je prava šteta šta se uradilo od ovog kombinata. Trenutno stanje je takvo da kombinat životari i čeka rasplet situacije. Inače, kombinat obrađuje ogromnu površinu zemljišta, što državnog što svog, i poznat je pre svega po ratarskoj proizvodnji (pšenica, kukuruz, šećerna repa), ali ima i tov svinja i junadi kao i voćnjak (jabuka i višnja). Ne znam kakvi su uslovi za uzgoj lešnika, ali sam mišljenja da bi ipak proizvodnja žitarica i lančano stočarstvo odnosno proizvodnja mesa i mleka trebali da budu strateško opredeljenje ovog kombinata. Šteta je takvu zemlju koristiti za nešto što bi moglo da se radi na drugim lokacijama tj. zemljištima koja nisu toliko kvalitetna. S druge strane, stanovništvu je bitno da dođe bilo ko i da ih uposli kako bi mogli da žive od svog rada. Mislim da trenutna, a i prethodne garniture na vlasti (od 90-tih pa nadalje) nisu shvatile značaj poljoprivrednih kombinata tj. nisu napravile adekvatnu strategiju njihovog razvoja i poslovanja. Aleksa Šantić, Graničar, PKB, Ravnica, Tamiš, PIK Bečej itd. su predstavljali ogromne potencijale koje smo olako upropastili.

vladimir

pre 9 godina

Ferero već sadi drva lešnika u Šantiću gospodine Sertiću,a ne verujem da to rade iz hobija.
Prema tome,nemojte lagati,to nije lepo.

Vladan

pre 9 godina

Ne znam zasto, ali ova vest me uopste nije iznenadila. Pajtic ne samo da nije nista uradio za Vojvodinu od kad se nalazi na celu njene vlade, vec svakodnevno povlaci nelogicne poteze koji direktno mogu da ugroze severnu srpsku pokrajinu, ali i zemlju opste.

Petar NS

pre 9 godina

Pajtić bi verovatno da se nešto ugradi ako može, da napravi neku kombinaciju za svoj džep, tako je navikao jer 14 godina je predug period biti na vlasti. Udara u mozak.

SNS je zlo

pre 9 godina

Ja koliko sam razumeo, Ferero je ovde došao da sa našim poljoprivrednicima sklopi ugovore o saradnji, da naši poljoprivrednici, na svom zemljštu, uzgajaju lešnike, a da im Frero pomogne i garantuje otkup po fer cenama...nisam razumeo da će oni doći da kupuju našu zemlju, jer to i nije dozvoljeno našim zakonima...Državne institucije umesto da poštuju zakone i striktno ih sprovode oni ih svaki dan krše.

Coco Bill

pre 9 godina

A otkud Vi Sertiću znate da je Ferero zainteresovan ?! Ako se raspiše tender i to javno kako znate da će i da učestvuje na tom tenderu ?! Ko će da preuzme dugove, za vraćanje, ako postoje tog bivšeg preduzeća ?1 Onda ko će vratiti kredite tom Pokrajinskom fondu, što ovde već neko napisa ?! ..itd...itd. Dakle zec u šumi a vi pripremate ražanj, jer puno je tu nepoznanica, ali je izgleda, u svemu ovome, najbitnije ovom polupismenom narodu reći kako je Pajtić kriv "za sve". To će "jedna televizija" objaviti u brzim vestima imeđu dve turske ili latinoameričke serije.

cđ kg

pre 9 godina

Ma,ostavite se pokrajine,NIKAD je necete dobiti...
(ST, 20. januar 2015 11:10)

tako smo i mi u kragujevcu mislili... vidiš, kod nas ih tih njihovih 6%, s kojima oni nikad ne bi vladali, nije sprečilo da izotimaju vlast.

ognjen

pre 9 godina

ovaj poceo ko gospodar da spinuje, joj, kako im je ova vlast u Vojvodini trn u oku. A jedva cekam nove izbore u Vojvodini, ne zbog Gospodara, ne zbog Pajtica, vec zbog Radulovica koji ce nadam se uci u parlament i poceti da deluje.

Nego sto i ministar ne oplete ili mediji malo o paorima koji su iz Gakova, koji je blizu Santica isli peske 2 dana do Beograda i Vlada zbog problema sa zemljom koju oni vec godinama, generacijama obradjuju. Zasto to nije vest u medijima?

Te odvazne ljude ne zarezuje ni pokrajnska vlada, ni gradonacelnik Sombora a bogami ni Republika.

Obilic

pre 9 godina

To se od Bojana i ocekuje. Umesto da radi na razvoju zemlje, on na svaki moguci nacin pokusava da sabotira rad republicke vlade, a neke njegove izjave i odluke su cesto protiv drzavnih interesa...

Бојан

pre 9 godina

Унашред се ограђујем јер нисам потпуно упућен у случај, али верујем је да је Развојни Фонд Војводине хипотекарни поверилац по основу неког кредитно - гарантног аранжмана који је уз његово посредовање одобрен "Алекси Шантићу". Када би Фонд дао сагласност на његову продају без претходног свог намирења, одмах би сви "скочили" на Пајтића због необезбеђених аранжмана Фонда јер би тај аранжман то и постао у делу који се тиче права и обавезе Фонда да наплати камату. Па то је као да сами себи пуцате у ногу, овакву изјаву је могао да да само Министар Владе РС и нико други! Хајде ботови...

srdjan

pre 9 godina

ma kakva investicija bree... prodaja poljoprivrednog dobra strancima, pod parolom zaposlice nase radnike i prodavati nam pticije mleko, pusti te poljoprivrednike da rade i snabdevaju preradjivacku industriju, uvedite red u obavezama i odnosima na toj relaciji...

sumorni

pre 9 godina

Sertiću, vi u stvari hoćete da prodate vojvodjansku zemlju ispod cene, svojim pajtašima iz Italije (kao i onim Arapima) i smeta vam svako ko se tome usprotivi?

Hvala Pajtiću za ovo.

Ima li u Srbiji još neke zemlje za prodaju osim Vojvođanske? Svoju ne prodajete, nego samo našu?

Fuj.

SNS je zlo

pre 9 godina

Pazite vi šta oni pričaju, biće javno nadmetanje, a kažu, unapred, da je Ferero pobednik - otkud vi to znate, vi ste vidoviti...ili se radi o nameštaljki. Dešavaju se neverovatne kombinacije, prevare, strancima se na perfidan način prodaje državno zemljište, a to po zakonima nije dozvoljeno, ali to sns ne zanima, samo lova...Inače, ovaj Sertić i sns su napravili haos sa izmenama zakona o Privatizaciji, besplatnim akcijama, aksionarskim fondom, investicionim fondovima...donetim 23 oktobra 2014 g. Ukinuli su trgovinu akcijama, pa će država da prodaje akcije građana, direktnom pogodbom, tajnim dogovorima, naravno, svojim pajtašima tajkunima, strancima šeicima, Rotšildovima...namsetili su zakone da mogu da tajnim dogvorima rasprodaju JP, poput EPS itd...zatvorenim investicionim fondovima(iza kojih se kriju ološi)...Sertić i ekipa iz SNS će završiti u zatvoru zbog ovoga što rade. STOP KORUPCIJI!

Gradjanin

pre 9 godina

Zar ne postoji zabrana prodaje poljoprivrednog zemljista strancima? Ili mozda zakon ne vazi za drugare ove Vlade. Pametne drzave ne rasprodaju plodnu zemlju, a ekspresnom privatizacijom ova Vlada ce prodati nasu.

profesor

pre 9 godina

Sertiću, koliko ćemo platiti sad tom Fereru da kupi to dobro! Lopine jedne, sad vam Pajtić smeta. Prodajete srpsku zemlju bud zašto, odgovaraćete svi, od Vučića pa dalje...

Novski

pre 9 godina

A zasto mi (Srbija) ne bi otvorila fabriku za prozivodnju lesnika?
A da zapadu treba jeftina radna snaga a mi i vise nego dovoljno zadovoljavamo taj kriterijum.
Tuga :(

besan

pre 9 godina

Evo ja jutros ustao, pogledam kroz prozor i vidim tmurno vreme, ni izmaglica ni kisa... Mrzi me da krenem na posao... Mora da je Pajtic kriv za ovo loše raspoloženje!

nema

pre 9 godina

A da prvo vratite oduzetu zemlju vlasnicima? Pa kad se bude znalo čija je zemlja može se sa njom trgovati. Ne može ni Pajtic ni Sertic da prodaje zemlju dok se ne završi restitucija, ne možete gospodo prodavati oteto!!!

Vesna NS

pre 9 godina

Serticu, ako ste i njima ponudili da im poklonite koju stotinu miliona Evra, kao sto ste vec uradili sa Etihadom i ovih dana radite sa Esmarkom, onda Pajtic treba da se usprotivi iz petnih zila i ne dozvoli takve mahinacije!!!

kukolj i zito

pre 9 godina

Pajtic ce oterati Ferero... A ipak, najvise stranih fabrika je upravo otvoreno u Vojvodini pod Pajticem. E moji SNS-ovci, vama su svi drugi krivi samo ne vi...

kukolj i zito

pre 9 godina

Pajtic ce oterati Ferero... A ipak, najvise stranih fabrika je upravo otvoreno u Vojvodini pod Pajticem. E moji SNS-ovci, vama su svi drugi krivi samo ne vi...

Vesna NS

pre 9 godina

Serticu, ako ste i njima ponudili da im poklonite koju stotinu miliona Evra, kao sto ste vec uradili sa Etihadom i ovih dana radite sa Esmarkom, onda Pajtic treba da se usprotivi iz petnih zila i ne dozvoli takve mahinacije!!!

Бојан

pre 9 godina

Унашред се ограђујем јер нисам потпуно упућен у случај, али верујем је да је Развојни Фонд Војводине хипотекарни поверилац по основу неког кредитно - гарантног аранжмана који је уз његово посредовање одобрен "Алекси Шантићу". Када би Фонд дао сагласност на његову продају без претходног свог намирења, одмах би сви "скочили" на Пајтића због необезбеђених аранжмана Фонда јер би тај аранжман то и постао у делу који се тиче права и обавезе Фонда да наплати камату. Па то је као да сами себи пуцате у ногу, овакву изјаву је могао да да само Министар Владе РС и нико други! Хајде ботови...

srdjan

pre 9 godina

ma kakva investicija bree... prodaja poljoprivrednog dobra strancima, pod parolom zaposlice nase radnike i prodavati nam pticije mleko, pusti te poljoprivrednike da rade i snabdevaju preradjivacku industriju, uvedite red u obavezama i odnosima na toj relaciji...

Obilic

pre 9 godina

To se od Bojana i ocekuje. Umesto da radi na razvoju zemlje, on na svaki moguci nacin pokusava da sabotira rad republicke vlade, a neke njegove izjave i odluke su cesto protiv drzavnih interesa...

sumorni

pre 9 godina

Sertiću, vi u stvari hoćete da prodate vojvodjansku zemlju ispod cene, svojim pajtašima iz Italije (kao i onim Arapima) i smeta vam svako ko se tome usprotivi?

Hvala Pajtiću za ovo.

Ima li u Srbiji još neke zemlje za prodaju osim Vojvođanske? Svoju ne prodajete, nego samo našu?

Fuj.

besan

pre 9 godina

Evo ja jutros ustao, pogledam kroz prozor i vidim tmurno vreme, ni izmaglica ni kisa... Mrzi me da krenem na posao... Mora da je Pajtic kriv za ovo loše raspoloženje!

SNS je zlo

pre 9 godina

Pazite vi šta oni pričaju, biće javno nadmetanje, a kažu, unapred, da je Ferero pobednik - otkud vi to znate, vi ste vidoviti...ili se radi o nameštaljki. Dešavaju se neverovatne kombinacije, prevare, strancima se na perfidan način prodaje državno zemljište, a to po zakonima nije dozvoljeno, ali to sns ne zanima, samo lova...Inače, ovaj Sertić i sns su napravili haos sa izmenama zakona o Privatizaciji, besplatnim akcijama, aksionarskim fondom, investicionim fondovima...donetim 23 oktobra 2014 g. Ukinuli su trgovinu akcijama, pa će država da prodaje akcije građana, direktnom pogodbom, tajnim dogovorima, naravno, svojim pajtašima tajkunima, strancima šeicima, Rotšildovima...namsetili su zakone da mogu da tajnim dogvorima rasprodaju JP, poput EPS itd...zatvorenim investicionim fondovima(iza kojih se kriju ološi)...Sertić i ekipa iz SNS će završiti u zatvoru zbog ovoga što rade. STOP KORUPCIJI!

profesor

pre 9 godina

Sertiću, koliko ćemo platiti sad tom Fereru da kupi to dobro! Lopine jedne, sad vam Pajtić smeta. Prodajete srpsku zemlju bud zašto, odgovaraćete svi, od Vučića pa dalje...

nema

pre 9 godina

A da prvo vratite oduzetu zemlju vlasnicima? Pa kad se bude znalo čija je zemlja može se sa njom trgovati. Ne može ni Pajtic ni Sertic da prodaje zemlju dok se ne završi restitucija, ne možete gospodo prodavati oteto!!!

SNS je zlo

pre 9 godina

Ja koliko sam razumeo, Ferero je ovde došao da sa našim poljoprivrednicima sklopi ugovore o saradnji, da naši poljoprivrednici, na svom zemljštu, uzgajaju lešnike, a da im Frero pomogne i garantuje otkup po fer cenama...nisam razumeo da će oni doći da kupuju našu zemlju, jer to i nije dozvoljeno našim zakonima...Državne institucije umesto da poštuju zakone i striktno ih sprovode oni ih svaki dan krše.

Gradjanin

pre 9 godina

Zar ne postoji zabrana prodaje poljoprivrednog zemljista strancima? Ili mozda zakon ne vazi za drugare ove Vlade. Pametne drzave ne rasprodaju plodnu zemlju, a ekspresnom privatizacijom ova Vlada ce prodati nasu.

cđ kg

pre 9 godina

Ma,ostavite se pokrajine,NIKAD je necete dobiti...
(ST, 20. januar 2015 11:10)

tako smo i mi u kragujevcu mislili... vidiš, kod nas ih tih njihovih 6%, s kojima oni nikad ne bi vladali, nije sprečilo da izotimaju vlast.

Sound

pre 9 godina

Neka se konacno saopsti istina o tome koliko novca je pokrao Pajtic iz Metals banke i gde su nestale pare iz pokrajinskih robnih rezervi,pa da vidimo koliko Pajtic zaista brine o Vojvodini i interesima Vojvodjana.

Aleksa

pre 9 godina

Toliko su stvari u nasoj drzavi Pajtic i demokratska stranka upropastili i toliko investicija oterali da im nema broja sto je i slika njihove unistilacke vladavine.

ognjen

pre 9 godina

ovaj poceo ko gospodar da spinuje, joj, kako im je ova vlast u Vojvodini trn u oku. A jedva cekam nove izbore u Vojvodini, ne zbog Gospodara, ne zbog Pajtica, vec zbog Radulovica koji ce nadam se uci u parlament i poceti da deluje.

Nego sto i ministar ne oplete ili mediji malo o paorima koji su iz Gakova, koji je blizu Santica isli peske 2 dana do Beograda i Vlada zbog problema sa zemljom koju oni vec godinama, generacijama obradjuju. Zasto to nije vest u medijima?

Te odvazne ljude ne zarezuje ni pokrajnska vlada, ni gradonacelnik Sombora a bogami ni Republika.

KIA

pre 9 godina

Vojvodjanske njive su nepoorane, a salasi pusti.A vrlo je interesantno su za vreme demokrata svi ministri poljoprivrede bili iz Vojvodine:Veselinov,Dulić-Marković,Dragin pa se ne secam da su ista pametno uradili za svoj resor

Petar NS

pre 9 godina

Pajtić bi verovatno da se nešto ugradi ako može, da napravi neku kombinaciju za svoj džep, tako je navikao jer 14 godina je predug period biti na vlasti. Udara u mozak.

Malicija

pre 9 godina

Nije Pajtiću nikada bio bitan opšti interes. Ako ikako može, poželjno je da pokvari i ono što bi drugi bez njega uspeli, valjda da bi on ispao manje nesposoban.

gazija

pre 9 godina

Znači to je demokratija!Mi glasamo za,recimo DS,pa se oni rasporede na svim rukovodećim mestima i kao upravljaju zemljom i nameštaju poslove u kojima imaju interesa,a nama običnima šta ostane!

Marče

pre 9 godina

Jedno se pitanje postavlja! Da li će Pajtić preuzeti brigu o radnicima Alekse Šantić ako ostanu bez posla i na ulici? Jer očito ga njihova budućnost ne interesuje čim pokušava da otera stranog investitora!

Jovan Pancevo

pre 9 godina

Pajtiću ako stvarno želiš dobro Vojvodini raspiši izbore što pre. Od kada si postao predsednik DS-a ne ponašaš se kao predsednik pokrajinske Vlade, već samo kao predsednik opozicione stranke, mada se ni pre toga nešto nisi proslavio na čelu vojvođanske Vlade.

Novski

pre 9 godina

A zasto mi (Srbija) ne bi otvorila fabriku za prozivodnju lesnika?
A da zapadu treba jeftina radna snaga a mi i vise nego dovoljno zadovoljavamo taj kriterijum.
Tuga :(

Iggy

pre 9 godina

Pajtić nema drugi način nego da uništi još nešto u Vojvodini i da se nada da će građani to pripisati Vladi! Svestan je da svakog časa može da sklizne nepovratno sa Vlasti!

Milena Dragovic

pre 9 godina

DS potpuno nelegitimno drzi vlast u APV i to uz pomoc poslanika SRS. I pored toga su dovoljno drski (i SRS i DS) da koce privredni razvoj Vojvodine, po principu sto Srbiji i Vojvodini gore to nama bolje.

ostali se vole, b 92 se čita

pre 9 godina

Svaka investicija je od velikog značaja, i šteta bi bilo da Ferero ne investira u poljoprivredno dobro Aleksa Šantić. Što se Pajtića tiče, on očigledno ne radi ništa korisno osim što gleda na sve moguće načine da i dalje ostane premijer Pokrajinske Vlade. Da se ja pitam, izbore u Vojvodini bi trebalo održati što pre. Tada će gradjani Vojvodine pokazati da li veruju Pajtiću ili ne. U svakom slučaju ne smemo dozvoliti da ova investicija propadne.

Tijana

pre 9 godina

Želimo da Ferero dođe u Srbiju i da otvori fabriku! Alo gosin Pajtiću, pustite Vojvodinu više na miru, i mi bismo lagodnije da živimo i da dobijemo neki posao!

Mary

pre 9 godina

Pajtic se nerazumno ponasa, zar treba da to preduzece ode u stecaj zbog njegovog ega? Umesto da se potrudi da i oni dovedu investitore u Vojvodinu, oni sprecavaju one koji dolaze da ulazu.

Drakče

pre 9 godina

Bez morala i trunke savesti zbog manjka podrške građana Pajtić i dalje Vlada Vojvodinom! Još pokušava da uništi još ono malo perspektive koje su ostale vojvođanima ib tera ih u propast!

Vladan

pre 9 godina

Ne znam zasto, ali ova vest me uopste nije iznenadila. Pajtic ne samo da nije nista uradio za Vojvodinu od kad se nalazi na celu njene vlade, vec svakodnevno povlaci nelogicne poteze koji direktno mogu da ugroze severnu srpsku pokrajinu, ali i zemlju opste.

Coco Bill

pre 9 godina

A otkud Vi Sertiću znate da je Ferero zainteresovan ?! Ako se raspiše tender i to javno kako znate da će i da učestvuje na tom tenderu ?! Ko će da preuzme dugove, za vraćanje, ako postoje tog bivšeg preduzeća ?1 Onda ko će vratiti kredite tom Pokrajinskom fondu, što ovde već neko napisa ?! ..itd...itd. Dakle zec u šumi a vi pripremate ražanj, jer puno je tu nepoznanica, ali je izgleda, u svemu ovome, najbitnije ovom polupismenom narodu reći kako je Pajtić kriv "za sve". To će "jedna televizija" objaviti u brzim vestima imeđu dve turske ili latinoameričke serije.

vladimir

pre 9 godina

Ferero već sadi drva lešnika u Šantiću gospodine Sertiću,a ne verujem da to rade iz hobija.
Prema tome,nemojte lagati,to nije lepo.

Severac

pre 9 godina

Kao neko ko je rođen i živeo u Aleksa Šantiću mogu da kažem da je prava šteta šta se uradilo od ovog kombinata. Trenutno stanje je takvo da kombinat životari i čeka rasplet situacije. Inače, kombinat obrađuje ogromnu površinu zemljišta, što državnog što svog, i poznat je pre svega po ratarskoj proizvodnji (pšenica, kukuruz, šećerna repa), ali ima i tov svinja i junadi kao i voćnjak (jabuka i višnja). Ne znam kakvi su uslovi za uzgoj lešnika, ali sam mišljenja da bi ipak proizvodnja žitarica i lančano stočarstvo odnosno proizvodnja mesa i mleka trebali da budu strateško opredeljenje ovog kombinata. Šteta je takvu zemlju koristiti za nešto što bi moglo da se radi na drugim lokacijama tj. zemljištima koja nisu toliko kvalitetna. S druge strane, stanovništvu je bitno da dođe bilo ko i da ih uposli kako bi mogli da žive od svog rada. Mislim da trenutna, a i prethodne garniture na vlasti (od 90-tih pa nadalje) nisu shvatile značaj poljoprivrednih kombinata tj. nisu napravile adekvatnu strategiju njihovog razvoja i poslovanja. Aleksa Šantić, Graničar, PKB, Ravnica, Tamiš, PIK Bečej itd. su predstavljali ogromne potencijale koje smo olako upropastili.

Naucnik

pre 9 godina

Naravno da ce oterati Ferero, oterao je i Al Dahru iz Vojvodine pomocu svojih tajkuna. Pajticu ti si sramota ove zemlje kad ces da odes na odmor? A da zaboravio sam, ti se 15 godina odmaras...

Nana

pre 9 godina

Pajtic vise nema legitimitet da bi bio pokrajinski premijer, jer je na poslednjim izborima dobio sest poststo glasova,a u Vojvodini vec duze vreme ne funkcionise nijedna institucija.

Krunski dokaz

pre 9 godina

On ce na kraju oterati i samog sebe,jer ni sebe ne ume da sacuva... (Pera, 20. januar 2015 15:57)
Sve je manji njegov uticaj i u sopstvenoj stranci.Nekoliko kalifa već stali u red. Na pomolu nova cepanja amebe zvane DS!

vutričica

pre 9 godina

Biti premijer Vojvodine i član upravnih odbora...pa jasno je zašto se B.Pajtić plaši izbora.A to je samo deo onog što se sakriti ne može i ko zna gde su mu sve i u šta prsti umešani!

Jellena

pre 9 godina

Bila bi velika šteta za Vojvodinu propustiti takvog investitora kao što je Ferero, zar je moguće da dotični gosp. Pajtić može toliko loše da utiče na razvoj Vojvodine?!!Dokle će demokrate uništavati svoju zemlju.

CIKA - TASA- IZ - VRBASA

pre 9 godina

Kada je doktor Bojan Pajtic u pitanju nista cudno sa njegove strane. Valjda ce i posle ovog gradjanima Vojvodine biti mnogre stvari mnogo jasnije da je on grobar Vojvodjanske privrede, to cini sto on nije u poziciji da dovede strane investitore. Naravno da bila bi velika steta za Vojvodinu propustiti takvog investitora kao sto je Ferero, zar je moguce da doticni doktor Bojan Pajtic moze toliko lose da utice na razvoj Vojvodine evo vam gradjani prilike pa procenite sami. Valjada cemo konacno shvatiti da svaki dan njegov opstanak na vlasti u Vojvodini je katastrofa po sve nas koji zivimo u Vojvodini. Dokle ce demokrate unistavati svoju zemlju.

lanister

pre 9 godina

nekoliko hiljada hektara bogatog vojvodjanskog zemljista plus traktori,silosi,objekti(izvor:Agencija za privatizaciju)prodajete strancima za 7miliona eura?

SNS je zlo

pre 9 godina

Ja koliko sam razumeo, Ferero je ovde došao da sa našim poljoprivrednicima sklopi ugovore o saradnji, da naši poljoprivrednici, na svom zemljštu, uzgajaju lešnike, a da im Frero pomogne i garantuje otkup po fer cenama...nisam razumeo da će oni doći da kupuju našu zemlju, jer to i nije dozvoljeno našim zakonima...Državne institucije umesto da poštuju zakone i striktno ih sprovode oni ih svaki dan krše.

SNS je zlo

pre 9 godina

Pazite vi šta oni pričaju, biće javno nadmetanje, a kažu, unapred, da je Ferero pobednik - otkud vi to znate, vi ste vidoviti...ili se radi o nameštaljki. Dešavaju se neverovatne kombinacije, prevare, strancima se na perfidan način prodaje državno zemljište, a to po zakonima nije dozvoljeno, ali to sns ne zanima, samo lova...Inače, ovaj Sertić i sns su napravili haos sa izmenama zakona o Privatizaciji, besplatnim akcijama, aksionarskim fondom, investicionim fondovima...donetim 23 oktobra 2014 g. Ukinuli su trgovinu akcijama, pa će država da prodaje akcije građana, direktnom pogodbom, tajnim dogovorima, naravno, svojim pajtašima tajkunima, strancima šeicima, Rotšildovima...namsetili su zakone da mogu da tajnim dogvorima rasprodaju JP, poput EPS itd...zatvorenim investicionim fondovima(iza kojih se kriju ološi)...Sertić i ekipa iz SNS će završiti u zatvoru zbog ovoga što rade. STOP KORUPCIJI!

cđ kg

pre 9 godina

Ma,ostavite se pokrajine,NIKAD je necete dobiti...
(ST, 20. januar 2015 11:10)

tako smo i mi u kragujevcu mislili... vidiš, kod nas ih tih njihovih 6%, s kojima oni nikad ne bi vladali, nije sprečilo da izotimaju vlast.

nema

pre 9 godina

A da prvo vratite oduzetu zemlju vlasnicima? Pa kad se bude znalo čija je zemlja može se sa njom trgovati. Ne može ni Pajtic ni Sertic da prodaje zemlju dok se ne završi restitucija, ne možete gospodo prodavati oteto!!!

profesor

pre 9 godina

Sertiću, koliko ćemo platiti sad tom Fereru da kupi to dobro! Lopine jedne, sad vam Pajtić smeta. Prodajete srpsku zemlju bud zašto, odgovaraćete svi, od Vučića pa dalje...

besan

pre 9 godina

Evo ja jutros ustao, pogledam kroz prozor i vidim tmurno vreme, ni izmaglica ni kisa... Mrzi me da krenem na posao... Mora da je Pajtic kriv za ovo loše raspoloženje!

sumorni

pre 9 godina

Sertiću, vi u stvari hoćete da prodate vojvodjansku zemlju ispod cene, svojim pajtašima iz Italije (kao i onim Arapima) i smeta vam svako ko se tome usprotivi?

Hvala Pajtiću za ovo.

Ima li u Srbiji još neke zemlje za prodaju osim Vojvođanske? Svoju ne prodajete, nego samo našu?

Fuj.

Gradjanin

pre 9 godina

Zar ne postoji zabrana prodaje poljoprivrednog zemljista strancima? Ili mozda zakon ne vazi za drugare ove Vlade. Pametne drzave ne rasprodaju plodnu zemlju, a ekspresnom privatizacijom ova Vlada ce prodati nasu.

srdjan

pre 9 godina

ma kakva investicija bree... prodaja poljoprivrednog dobra strancima, pod parolom zaposlice nase radnike i prodavati nam pticije mleko, pusti te poljoprivrednike da rade i snabdevaju preradjivacku industriju, uvedite red u obavezama i odnosima na toj relaciji...

ognjen

pre 9 godina

ovaj poceo ko gospodar da spinuje, joj, kako im je ova vlast u Vojvodini trn u oku. A jedva cekam nove izbore u Vojvodini, ne zbog Gospodara, ne zbog Pajtica, vec zbog Radulovica koji ce nadam se uci u parlament i poceti da deluje.

Nego sto i ministar ne oplete ili mediji malo o paorima koji su iz Gakova, koji je blizu Santica isli peske 2 dana do Beograda i Vlada zbog problema sa zemljom koju oni vec godinama, generacijama obradjuju. Zasto to nije vest u medijima?

Te odvazne ljude ne zarezuje ni pokrajnska vlada, ni gradonacelnik Sombora a bogami ni Republika.

Novski

pre 9 godina

A zasto mi (Srbija) ne bi otvorila fabriku za prozivodnju lesnika?
A da zapadu treba jeftina radna snaga a mi i vise nego dovoljno zadovoljavamo taj kriterijum.
Tuga :(

kukolj i zito

pre 9 godina

Pajtic ce oterati Ferero... A ipak, najvise stranih fabrika je upravo otvoreno u Vojvodini pod Pajticem. E moji SNS-ovci, vama su svi drugi krivi samo ne vi...

Vesna NS

pre 9 godina

Serticu, ako ste i njima ponudili da im poklonite koju stotinu miliona Evra, kao sto ste vec uradili sa Etihadom i ovih dana radite sa Esmarkom, onda Pajtic treba da se usprotivi iz petnih zila i ne dozvoli takve mahinacije!!!

Бојан

pre 9 godina

Унашред се ограђујем јер нисам потпуно упућен у случај, али верујем је да је Развојни Фонд Војводине хипотекарни поверилац по основу неког кредитно - гарантног аранжмана који је уз његово посредовање одобрен "Алекси Шантићу". Када би Фонд дао сагласност на његову продају без претходног свог намирења, одмах би сви "скочили" на Пајтића због необезбеђених аранжмана Фонда јер би тај аранжман то и постао у делу који се тиче права и обавезе Фонда да наплати камату. Па то је као да сами себи пуцате у ногу, овакву изјаву је могао да да само Министар Владе РС и нико други! Хајде ботови...

Obilic

pre 9 godina

To se od Bojana i ocekuje. Umesto da radi na razvoju zemlje, on na svaki moguci nacin pokusava da sabotira rad republicke vlade, a neke njegove izjave i odluke su cesto protiv drzavnih interesa...

Coco Bill

pre 9 godina

A otkud Vi Sertiću znate da je Ferero zainteresovan ?! Ako se raspiše tender i to javno kako znate da će i da učestvuje na tom tenderu ?! Ko će da preuzme dugove, za vraćanje, ako postoje tog bivšeg preduzeća ?1 Onda ko će vratiti kredite tom Pokrajinskom fondu, što ovde već neko napisa ?! ..itd...itd. Dakle zec u šumi a vi pripremate ražanj, jer puno je tu nepoznanica, ali je izgleda, u svemu ovome, najbitnije ovom polupismenom narodu reći kako je Pajtić kriv "za sve". To će "jedna televizija" objaviti u brzim vestima imeđu dve turske ili latinoameričke serije.

vladimir

pre 9 godina

Ferero već sadi drva lešnika u Šantiću gospodine Sertiću,a ne verujem da to rade iz hobija.
Prema tome,nemojte lagati,to nije lepo.

Severac

pre 9 godina

Kao neko ko je rođen i živeo u Aleksa Šantiću mogu da kažem da je prava šteta šta se uradilo od ovog kombinata. Trenutno stanje je takvo da kombinat životari i čeka rasplet situacije. Inače, kombinat obrađuje ogromnu površinu zemljišta, što državnog što svog, i poznat je pre svega po ratarskoj proizvodnji (pšenica, kukuruz, šećerna repa), ali ima i tov svinja i junadi kao i voćnjak (jabuka i višnja). Ne znam kakvi su uslovi za uzgoj lešnika, ali sam mišljenja da bi ipak proizvodnja žitarica i lančano stočarstvo odnosno proizvodnja mesa i mleka trebali da budu strateško opredeljenje ovog kombinata. Šteta je takvu zemlju koristiti za nešto što bi moglo da se radi na drugim lokacijama tj. zemljištima koja nisu toliko kvalitetna. S druge strane, stanovništvu je bitno da dođe bilo ko i da ih uposli kako bi mogli da žive od svog rada. Mislim da trenutna, a i prethodne garniture na vlasti (od 90-tih pa nadalje) nisu shvatile značaj poljoprivrednih kombinata tj. nisu napravile adekvatnu strategiju njihovog razvoja i poslovanja. Aleksa Šantić, Graničar, PKB, Ravnica, Tamiš, PIK Bečej itd. su predstavljali ogromne potencijale koje smo olako upropastili.

Milena Dragovic

pre 9 godina

DS potpuno nelegitimno drzi vlast u APV i to uz pomoc poslanika SRS. I pored toga su dovoljno drski (i SRS i DS) da koce privredni razvoj Vojvodine, po principu sto Srbiji i Vojvodini gore to nama bolje.

Sound

pre 9 godina

Neka se konacno saopsti istina o tome koliko novca je pokrao Pajtic iz Metals banke i gde su nestale pare iz pokrajinskih robnih rezervi,pa da vidimo koliko Pajtic zaista brine o Vojvodini i interesima Vojvodjana.

Petar NS

pre 9 godina

Pajtić bi verovatno da se nešto ugradi ako može, da napravi neku kombinaciju za svoj džep, tako je navikao jer 14 godina je predug period biti na vlasti. Udara u mozak.

KIA

pre 9 godina

Vojvodjanske njive su nepoorane, a salasi pusti.A vrlo je interesantno su za vreme demokrata svi ministri poljoprivrede bili iz Vojvodine:Veselinov,Dulić-Marković,Dragin pa se ne secam da su ista pametno uradili za svoj resor

Tijana

pre 9 godina

Želimo da Ferero dođe u Srbiju i da otvori fabriku! Alo gosin Pajtiću, pustite Vojvodinu više na miru, i mi bismo lagodnije da živimo i da dobijemo neki posao!

Vladan

pre 9 godina

Ne znam zasto, ali ova vest me uopste nije iznenadila. Pajtic ne samo da nije nista uradio za Vojvodinu od kad se nalazi na celu njene vlade, vec svakodnevno povlaci nelogicne poteze koji direktno mogu da ugroze severnu srpsku pokrajinu, ali i zemlju opste.

Malicija

pre 9 godina

Nije Pajtiću nikada bio bitan opšti interes. Ako ikako može, poželjno je da pokvari i ono što bi drugi bez njega uspeli, valjda da bi on ispao manje nesposoban.

Jovan Pancevo

pre 9 godina

Pajtiću ako stvarno želiš dobro Vojvodini raspiši izbore što pre. Od kada si postao predsednik DS-a ne ponašaš se kao predsednik pokrajinske Vlade, već samo kao predsednik opozicione stranke, mada se ni pre toga nešto nisi proslavio na čelu vojvođanske Vlade.

Mary

pre 9 godina

Pajtic se nerazumno ponasa, zar treba da to preduzece ode u stecaj zbog njegovog ega? Umesto da se potrudi da i oni dovedu investitore u Vojvodinu, oni sprecavaju one koji dolaze da ulazu.

Aleksa

pre 9 godina

Toliko su stvari u nasoj drzavi Pajtic i demokratska stranka upropastili i toliko investicija oterali da im nema broja sto je i slika njihove unistilacke vladavine.

Marče

pre 9 godina

Jedno se pitanje postavlja! Da li će Pajtić preuzeti brigu o radnicima Alekse Šantić ako ostanu bez posla i na ulici? Jer očito ga njihova budućnost ne interesuje čim pokušava da otera stranog investitora!

Drakče

pre 9 godina

Bez morala i trunke savesti zbog manjka podrške građana Pajtić i dalje Vlada Vojvodinom! Još pokušava da uništi još ono malo perspektive koje su ostale vojvođanima ib tera ih u propast!

Iggy

pre 9 godina

Pajtić nema drugi način nego da uništi još nešto u Vojvodini i da se nada da će građani to pripisati Vladi! Svestan je da svakog časa može da sklizne nepovratno sa Vlasti!

ostali se vole, b 92 se čita

pre 9 godina

Svaka investicija je od velikog značaja, i šteta bi bilo da Ferero ne investira u poljoprivredno dobro Aleksa Šantić. Što se Pajtića tiče, on očigledno ne radi ništa korisno osim što gleda na sve moguće načine da i dalje ostane premijer Pokrajinske Vlade. Da se ja pitam, izbore u Vojvodini bi trebalo održati što pre. Tada će gradjani Vojvodine pokazati da li veruju Pajtiću ili ne. U svakom slučaju ne smemo dozvoliti da ova investicija propadne.

gazija

pre 9 godina

Znači to je demokratija!Mi glasamo za,recimo DS,pa se oni rasporede na svim rukovodećim mestima i kao upravljaju zemljom i nameštaju poslove u kojima imaju interesa,a nama običnima šta ostane!

Naucnik

pre 9 godina

Naravno da ce oterati Ferero, oterao je i Al Dahru iz Vojvodine pomocu svojih tajkuna. Pajticu ti si sramota ove zemlje kad ces da odes na odmor? A da zaboravio sam, ti se 15 godina odmaras...

vutričica

pre 9 godina

Biti premijer Vojvodine i član upravnih odbora...pa jasno je zašto se B.Pajtić plaši izbora.A to je samo deo onog što se sakriti ne može i ko zna gde su mu sve i u šta prsti umešani!

Jellena

pre 9 godina

Bila bi velika šteta za Vojvodinu propustiti takvog investitora kao što je Ferero, zar je moguće da dotični gosp. Pajtić može toliko loše da utiče na razvoj Vojvodine?!!Dokle će demokrate uništavati svoju zemlju.

Nana

pre 9 godina

Pajtic vise nema legitimitet da bi bio pokrajinski premijer, jer je na poslednjim izborima dobio sest poststo glasova,a u Vojvodini vec duze vreme ne funkcionise nijedna institucija.

Krunski dokaz

pre 9 godina

On ce na kraju oterati i samog sebe,jer ni sebe ne ume da sacuva... (Pera, 20. januar 2015 15:57)
Sve je manji njegov uticaj i u sopstvenoj stranci.Nekoliko kalifa već stali u red. Na pomolu nova cepanja amebe zvane DS!

CIKA - TASA- IZ - VRBASA

pre 9 godina

Kada je doktor Bojan Pajtic u pitanju nista cudno sa njegove strane. Valjda ce i posle ovog gradjanima Vojvodine biti mnogre stvari mnogo jasnije da je on grobar Vojvodjanske privrede, to cini sto on nije u poziciji da dovede strane investitore. Naravno da bila bi velika steta za Vojvodinu propustiti takvog investitora kao sto je Ferero, zar je moguce da doticni doktor Bojan Pajtic moze toliko lose da utice na razvoj Vojvodine evo vam gradjani prilike pa procenite sami. Valjada cemo konacno shvatiti da svaki dan njegov opstanak na vlasti u Vojvodini je katastrofa po sve nas koji zivimo u Vojvodini. Dokle ce demokrate unistavati svoju zemlju.

lanister

pre 9 godina

nekoliko hiljada hektara bogatog vojvodjanskog zemljista plus traktori,silosi,objekti(izvor:Agencija za privatizaciju)prodajete strancima za 7miliona eura?