Mali: "Mubadala" dolazi u etapama

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da će se ulaganja kompanije "Mubadala" u Srbiji odvijati etapno.

Srbija

Izvor: Politika, Tanjug

Nedelja, 26.10.2014.

11:06

Default images

Mali je za Politiku rekao da je najpre u planu otvaranje istraživačkog centra, gde bi trebalo da bude angažovano pedesetak doktora nauka.

"Oni sada sondiraju naše univerzitet i procenjuju da li imamo kadrovski potencijal za takav centar. Ako to uspe, išlo bi se na izgradnju fabrike čipova na teritoriji Beograda, što je investicija od tri,četiri milijarde dolara", naveo je on.

Mali je podsetio da ta kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ima tri takve fabrike, u Njujorku, Singapuru i Drezdenu.

"Da bi se probili u tako uski krug, treba ispuniti mnoge preduslove, kadrovske i infrastrukturno. Zato će se i raditi fazno, ukoliko ispunimo navedene preduslove", istakao je gradonačelnik Beograda

On je takodje ukazao da su arapski investitori "u ovom trenutku najpoželjniji na svetu".

"Imaju novac, ali i vrlo ozbiljne zahteve. Privilegija je imati ih kao ulagače", ocenio je Mali, koji je i savetnik za finansije premijera Aleksandra Vučića.

Na konstataciju da je "Er Srbija", u kojem kompanija "Etihad" ima 49 odsto vlasništva, a vlada Srbije 51 odsto, njegov "majstorski rad", Mali, rekao je da je vodio tim koji je taj posao uspešno okončao i da s njima deli zasluge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

10 h

Podeli: