U Autoprevozu odustali od štrajka

Radnici "Autoprevoza" iz Gornjeg Milanovca odustali su od najavljenog štrajka, jer su postigli dogovor sa direktorom o dinamici isplata zarada i dnevnica.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 23.10.2014.

13:28

Default images

Kako je rekao predsednik Štrajkačkog odbora, Miodrag Vukašinović, radnicima se duguje od 1,5 do 3,5 zarada, jer se ne isplaćuju svima u isto vreme.

"Budući da su nam neoverene zdravstvene knjižice, dobili smo obećanje da će se i taj deo brzo završiti, odnosno da će račun firme biti deblokiran kako bi se uplatili doprinosi za zdravstveno osiguranje", rekao je Vukašinović.

Direktor gornjomilanovačkog "Autoprevoza" Dragan Topalović kaže da je do problema došlo jer poreska uprava zbog jednodnevnog kašnjenja rate za porez u iznosu od 56.000 dinara, koji preduzeće plaća kroz reprogram, pustila blokadu od 14 miliona dinara.

"Glavnica je bila četiri, a kamata 10 miliona dinara. Zakasnili smo jedan dan sa plaćanjem, blokirala nas je poreska uprava što je razlog kašnjenja isplate zarada", rekao je Topalović Tanjugu, navodeći da će "Autoprevoz" podneti novi zahtev za reprogram.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

4 h

Podeli: