Otvoren pogon Big tigar u Pirotu

U Pirotu je otvoren nov proizvodni pogon Big tigar kompanije Tigar tajers.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 09.10.2014.

16:08

Default images

U novoj fabrici biće zaposleno 500 radnika, a proizvodni kapaciteti biće povećani za proizvodnju 12 miliona guma godišnje.

Mišlen Grupa investirala je 215 miliona evra u proširenje kapaciteta fabrike Tigar Tajers, a godišnji kapacitet proizvodnje biće povećan na 12 miliona putničkih guma do kraja 2016. godine.

Potpisivanjem prve proizvedene gume novi proizvodni pogon Tigar Tajersa svečano je otvoren. Ulaganje francuske kompanije potvrda je da je Srbija stabilna i dobro uređena država u koju treba ulagati, rekao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Sa 500 novih radnika, Tigar Tajers ukupno će imati 2.700 zaposlenih.

Posle otvaranja fabrike Nikolić je sa svojim saradnicima obišao proizvodnju Tigar obuće, gde je izjavio da je ubeđen da će fabrika opstati.

Izgradnaj novog proizvodnog pogona francuskog Mišlena najveća je investicija u poslednjih nekoliko decenija u Pirotu, ali I jedna od najvećih u Srbiji.

Opširnije u Vestima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

7 h

Podeli: