"Džomba okuplja ljude protiv Arapa"

Nijedan metar kvadratni nije prodat Al Ravafedu za 6.000 evra već za daleko više, rekao je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 31.07.2014.

17:01

Default images

Premijer je objasnio da će Arapi sigurno imati "4,5 do 5 puta veće prinose po hektaru nego mi".

Prema njegovim rečima, nisu tačne tvrdnje koje su se danima širile o štetnom ugovoru sa tom kompanijom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

"Davali smo po 10.000 evra i 7.000 evra. Ali je 20 odsto vlasnik država Srbija, pa je prava cena 12.000 i 8.400 evra", rekao je Vučić i dodao da Arapi nisu vlasnici zemlje, jer ne mogu ni jedno založno pravo(hipoteka ili prodaja zemlje na primer) da ostvare bez odluke države Srbije. Kako je rekao "Srbija tu ima zlatan glas.

"Zaštitili smo se i po tom pitanju. Arapi imaju obavezu da ulože još 4.000 evra po hektaru", rekao je premijer i dodao da oni neće dobijati subvencije na zemljište.

Prema Vučićem rečima sve što Arapi budu uložili, kao što je oprema za navodnjavanje, ostaje Srbiji.

Vučić kaže da se protiv ugovora sa Arapima o zakupu srpskih njiva bune ljudi koje je okupio tajkun, gospodin Džomba. Reč je o Nikoli Džombi, lokalnom biznismenu i bivšem finansijeru FK Hajduk iz Kule.

"Zašto se bune protiv ugovora sa Arapima i organizuju tribine? Zato što ih je okupio jedan tajkun", gospodin Džomba, rekao je Vučić, koji u Skupštini odgovara na pitanje poslanika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: