Četvrtak, 31.07.2014.

17:01

"Džomba okuplja ljude protiv Arapa"

Nijedan metar kvadratni nije prodat Al Ravafedu za 6.000 evra već za daleko više, rekao je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

"Džomba okuplja ljude protiv Arapa" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

Gradjanin

pre 9 godina

Voleo bih da neko pojasni premijeru da kada je 80% nečega plaćeno 10000€, to onda znači da je vrednost 100% toga zapravo 12500€, a ne 12000€ kako je on naveo. To se može izračunati prostom matematikom za osnovnu školu, tj. proporcijama gde je 80 : 10000 = 100 : x, odakle je x = 100 * 10000 / 80 = 12500€. Isto tako i 80 : 7000 = 100 : x pa je x = 7000 * 100 / 80 = 8750€ a ne 8400€ kako je premijer naveo. Ako mu je računicu pripremao neki savetnik preporučio bih mu da ga zameni nekim odlikašem iz bilo koje osnovne škole (bolji će mu posao odraditi), a ako je računicu pripremao sam, neka kupi digitron kod kineza za 300 dinara (samo neka obrati pažnju da li su mu izdali račun), manje bi se obrukao nego ovako.

jedanosmeh

pre 9 godina

Uslovi koje sam procitao u saopstenju su dobri, nadam se da ce i Arapi otkupljivati deo poljoprivrednih proizvoda od seljaka i da ce cene biti povoljnije u odnosu na predhodni period i da ce oni u tom slucaju imati vecu zaradu .....................

jedan

pre 9 godina

Ovo je odlican ugovor,dobijamo pare od zakupa, ostace nam sve ono sto budu ulozili u navodnjavanje i imamo 20% od ukupnog prinisa. 20% od ukupnog prinosa nam dodje na isto, jer mi nebi ulagali u zalivni sistem i prinos bi bio pet puta manji, tako da je ovo sjajan potez.....

A cije su nase zene ?

pre 9 godina

Izraelci nam naplacuju parkiranje, Turci voznju autobusima, Arapi su nam uzeli zemlju, Rusi rezerve nafte. Sta je u ovoj zemlji jos nase ? Blato i opanci ?

Srbin 100%

pre 9 godina

Pojedinci svaki nas korak ka progresu i ka stvaranju boljeg i pravednijeg drustva gledaju kao direktnu pretnju njihovim interesima i zato me ne cudi da ti ljudi na sve nacine pokusavaju da diskredituju poteze koji za cilj imaju pokretanje posustale privrede

agronom123

pre 9 godina

Sto se tice poljoprivrede, ovo je dobar potez vlade, pored povoljnog ugovora u kojem drzava pored samog izdavanja zemlje u zakup ima 20% od ukupnog prinosa koji ce biti pet puta veci, I jos ce ostati sistemi za navodnjavanje, nakon isteka ugovora. Smatram da ce i domaci poljoprivrednici imati vecu korist jer ce svoje proizvode moci da prodaju Arapima po povoljnijim cenama.

budokodeks

pre 9 godina

Nije uredu sto lokalni privrednici hujkaju seljake protiv vlasti. Uslovi su povoljni za drzavu po pitanju udela od 20% u ukupnom prinosu ,jer ce prinos biti pet puta veci i ostace nam zalivni sistem, a i seljaci ce moci da prodaju svoje proizvode Arapima po povoljnijim otkupnim cenama nego sto je to bio slucaj ranijih godina...

Nebo

pre 9 godina

Samo neka se oni bune, narod prepoznaje one koji ulažu u ovu zemlju. Posle Miška i ostali tajkuni, kao što je i ovaj Džomba će biti preispitani.

Leponex

pre 9 godina

E ovo je klasičan primer kako je sve funkcionisalo do dolaska Vučića na vlast, tajkuni su se pitali kome će se davati zemlja a ne država.

lazar

pre 9 godina

citam ove komentare...i pitam sta vi bte hocete ??hari poter bi vama jedini odgovarao za premijera ,,,, cutite izavrnite rukave manje fb i portala

beta

pre 9 godina

Neka samo Vučić nastavi putem kojim je poveo Srbiju. Stvarno hoću da za nekoliko godina ovo bude bolja država i hoću da učestvujem u reformama. Samo napred.

Replika!

pre 9 godina

(b, 31. jul 2014 20:52)

Koliko ja znam to nisu bili Arapi, ne bih o ovome sta ja mislim, ali znam da arapi nisu. Nisam rekao da nisu neke muslimanske zemlje, ali konkretno Emirati su bili deo nesvrstanih, prijatelji nekadasnje Jugoslavije. Ova mala Srbijica je uspela od celog sjaja bivse Jugoslavije da nasledi jedino prijateljstva, ogromna u svetu, pocevsi od Kine do Kube, ima ih dosta. Tako da bih se ja na tvom mestu malo vise infomisao koje zemlje su pre svega ucestvovale finansijski u ratu u Bosni ukoliko takvih podataka ima na internetu.

Džoni

pre 9 godina

Kako se niko ne zapita odakle Arapi kod nas i ko ih je doveo? Još jedan omraženi tajkun Kostić koji uz Beka izgleda više nije tako omražen! Kako reče ono PVAV da oni nisu bliski tajkunima a neki drugi jesu, samo što tajkunima ne treba više blizina tih drugih nego baš vaša da ih greje bar te četiri godine dok vam mandat ne istekne!

no name

pre 9 godina

Vama covek nikada nece udovoljiti, dodju pare i opet nije dobro, samo petljate i izmisljate, Vojvodinu ste doveli do prosjackog stapa skoro i sada kad neko hoce da je stabilizuje i unapredi proizvodnju i iskoriscenje njenih resursa vi narodu plasirate kojekakve teorije zavere... Ugovor ce biti objavljen posle posete sejka, a do tada probajte jos da izmisljate o cenama i kradji ove vlade!!!

mup

pre 9 godina

Jedva cekam da svane, pa da se probudim iz ovog ruznog sna. Zamislite sta sanjam. Vucic nam je premijer, a Toma predsednik Srbije. A ovo mi necete verovati da sam video cak i u snu. Zgotivili se sa Evropom i nevladinim organizacijama, a sa onim istim ljutim Arapima koji su sa svetim srpskim glavama nogometa igrali, su sada na prst u hmm.. znate vec.

Dunja

pre 9 godina

Vucic je dugo vremena pustao da se kroz medije provlace netacne informacije u vezi uslova pod koja je prodata zemlja Arapima, jer nije hteo da se preko stampe raspravlja o izmisljotinama, ali je danas u direktnim razgovorima sa opozicijom odgovorio na sva njihova pitanja i pokazao im kako se vodi drzava.

Marko

pre 9 godina

Dzamba, Dzomba, Bumba, Banana, Papaja..... kad premijer prica nebuloze i ljude ne zove imenom i prezimenom to onda znaci da se sprda sa gradjanima.... u opste mi nije jasno ko moze da veruje u bajke koje mu premijer servira.....cudan neki narod.

Uros

pre 9 godina

Sve zlurade i netacne informacije u vezi prodaje zemlje Arapima, plasirali su interesne grupe, politicari i tajkuni, jer zele da destabilizuju Vladu i ugroze njenu postojanost.

Jelena

pre 9 godina

Danas su se i oni najneverniji mogli uveriti da su Arapi dobro platili kavdrat zemlje, da nisu 100% vlasnici, da imaju obavezu investiranja, da nemaju zalozna prava, odnosno ne mogu bez saglasnosti drzave Srbije da "preprodaju" zemlju i na osnovu ovoga ocigledno je da su ovi uslovi veoma povoljni za Srbiju.

jaro

pre 9 godina

ovo zvuči jako lepo za nečije uši, samo mi nije jasna logika, arapin dodje, obradi, zaseje, pokupi ono što je posejao i odnese a mi se nešto kao dičimo, vidite kakav smo posao odradili a od njega nemamo ništa. Ovo je samo jedna velika prevara. Što ne pokaže ugovor ako je za nas on povoljan? PREVARANTI!!!

Slobodan961

pre 9 godina

Zašto mora da postoji na svaku vest pa makar to bilo iz ekonomije ili sporta ili šta ti ja znam čega makar jedan komentar u kome se pominje rat, aman Srbi mani te se više ratova bratstva po veri danas je jedina vera novac i interes. Ako mi neko donosi nešto dobro pa makar bio i troglavi arapin ja ću ga podržati, a ne zarad nekakve bratske ljubavi da podržavam ruse u Ukrajini (uzgred budi rečeno i ukrajinci su pravoslavci) a da kad je Kosovo u pitanju busamo se da ga nikada nećemo priznati.

gile

pre 9 godina

Bas lepo.Sad nam je Nikola Dzomba novi neprijatelj,posto su gospodin M.Miskovic i gospodin M.Beko sada nasi ortaci.Dzomba nam je neprijatelj zato sto njegovi golubovi visoko letaci,mogu da dostignu vecu visinu nego avioni Er Srbija,odnosno Etihada.

Džoni

pre 9 godina

Naravno da ne odgovara Džombi jer je on tu zemlju izdavao lokalnim poljoprivrednicima i jer on iz senke drma Kulskom opštinom, ali gle čuda vlast u opštini vrši SNS koju podržava i postavlja predsednike kako mu se prohte taj isti Džomba a naš voljeni predsednik Države je u kampanji ručao upravo kod tog kako Vučić kaže tajkuna! Dogovorite se gospodo ili je vaš ili nije!

matori

pre 9 godina

vucic je genije, on je car, majstor i najbolje nesto sto nam se desilo u savremenoj istoriji a moj broj ziro racuna je 655-232345- 321 pa molim nadlezne da adekvatno reaguju

Dikh tu kava

pre 9 godina

Kakvi nenormalni botkomentari. Nadam se da će AV imati razumevanja za vas i kad bude puko na izborima zahvaljujuci vama. Dakle, osvojio apsolutnu vecinu na izborima, moze da radi sta hoce, ali i dalje ima potrebu za ovakvim suludim sredstvima? To je vec teska patologija. Sve i da ista korisno uradi za SRB, ovim se ukantao za ceo zivot. 100% mi objavljuju komentar..

bobrok

pre 9 godina

Nikola Dzomba je direktno organizovao smenu lokalne vlasti u Kuli,koju je cinio Ds,potom je postao predsednik komisije za izradu planova o izdavanju poljoprivredne zemlje u zakup, a pre toga je finansirao izbornu kampanju Tomislava Nikolica i Sns-a, u svojoj kuci organizovao veceru na kojoj je posle mitinga u Kuli bio i Tomislav Nikolic, e sad kad su njegovi njemu dirnuli u ,,njegovo" organizuje proteste a Vucic ga proziva da je tajkun itd... Sramno je sta radi i cime se bavi Premijer... Svi u Kuli znaju kako je Sns dosao na vlast i ciji je Dzomba... al mozda za koju godinu avanzuje kao Beko.. bas cu da pratim da li cete objaviti komentar...

toza

pre 9 godina

Sva poljoprivredna zemlja u potpunosti pripada Srbiji, a to je najbitnije. Ovo je dobra odluka i ne sme se menjati. Ovo definitivno ide u korist svih nas.
(Davorin, 31. jul 2014 17:15)
Super ako je tako. Nije da vam ne verujem ali ajde ugovor na sunce pa ko je pismen neka sam zaključi da li se radi o dobrom ili lošem ugovoru. Ili još bolje da mi raspišemo tender pa da vidimo šta će drugi potencijalni investitori, koji inače svakodnevno naviru u komentarima SNS internet brigade, da ponude i po kojoj ceni.
Umesto što se ovde prepucavamo i verujeme ili ne verujemo premijeru ugovor na sunce i sve će se samo kazati. Jednostavno zar ne.

Dama bez blama

pre 9 godina

Nijedan Dzomba ne moze i ne sme biti jaci od drzave. Drzava mora biti pravicna, ali i ostra prema takvim likovima koji zele da nas vrate u blato.

papaRanoja

pre 9 godina

Kako je moguće da nisu nešto ušićarili, sigurno nešto muljaju.. nije moguće da rade svoj posao savesno i pošteno, to bi bilo nečuveno, tako još niko ovde nije radio. Paranoja.

m4a1

pre 9 godina

arapi ima da poseju kukuruz koji umesto kukuruza daje evrice, a zemlju ce platiti papreno, toliko papreno da cemo za njihovo dobro ugovor ostaviti u tajnosti kako se arapi kod kuce ne bi ljutili na svoje seike sto se tako razbacuju sa parama.

SMAJLI

pre 9 godina

Zahvaljujuci premijeru i vladi ovakav ugovor je potpisan, da su oni predhodni jos na vlasti ni govora ne bi bilo o nekom radu a kamoli nekom dobrom ugovoru.

pa dobro...

pre 9 godina

@(zabrinut, 31. jul 2014 18:34)
"Kakvi su ovo naruceni komentari!"
Ako su ovi komentari ispod tebe naruceni, ako su svi bez izuzetka dobili negativne ocene, daj onda bar ti obrazlozi i pojasni svoj komentar, ili bar neko od ovih sto lupaju minuse nek' objasne u cemu se ne slazu? Jesu li mozda oni nesto licno hteli da preduzmu pa su im planovi propali? Ako jesu STA i na koji nacin?
Ili je sve po onoj narodnoj:"Nit' kost glodje, nit' je drugom daje".

milan

pre 9 godina

Ako je to tako Vučiću kako ti kažeš gde je onda njihova računica ili ima i u tom ugovoru nepoznatih za širu srpsku javnost kao u Fijatu. Od tog novca se mora oduzeti ili dodati i trošak na spasavanje srpskih poljoprivrednika od bede koji neće više imati mogućnost uzimanja zemlje u arendu od države kao svih godina do sada.

Srdjan

pre 9 godina

Živim za dan kada Vučić bude imao 70 godina, pa odluči da napiše memoare. E tada ću valjda saznati koliko ljudi i za koji novac svakodnevno vode računa o tome da prvih 450 komentara, na svakoj vesti gde je kao hashtag PPV, bude protiv opozicije, a za Vučića.

Barbika

pre 9 godina

Eto koliko opozicija voli da laze i izmislja da je to strasno...bavite se nekim drugim stvarima i pomozite ovoj zemlji,nemojte lagati i izmisljati price.

Crni Petar

pre 9 godina

Sta radi nezavisno sudstvo i nezavisne institucije? Prodaja bez javnog tendera i bez uvida javnosti, prodaja pogodbom ili poklanjane svojim licnim prijateljima je krivicno delo i krsenje Ustava.

Лима

pre 9 godina

Која замена теза и дезавуисање, страшно. Како може власник од 20% да одлучује и има златни глас ?? ајте молим вас, ви сте брука Србије. Друго, шта ће то да сеју кад ће да ниче 4 пута више ?? да није ГМО ? хоће и то златни глас и меко срце да одреди ?!

pox

pre 9 godina

@MASTER TASTER - Da li vi znate sta su subvencije u poljoprivredi? Da li znate da ih daju sve zapadne zemlje? Naravno, daju ih odgovorno. Razumem da ste bot, ali valjda i bot treba da nesto zna o temi komentarisanja. Davanje srpske zemlje u zakup gospodi iz pustinje kada ima zainteresovanih domacih poljoprivrednika je antidrzavni cin. Pa neka se vlasnik zove Dzomba, neka ga drzava juri da plati porez. Prosta stvar.

BamBeverk

pre 9 godina

Arapi su danas i oduvek bili veliki prijatelji Srbije. To su dokazali i danas. Spremni da nam pomognu, spremni da poklone, da ne budu vodjeni samo svojim interesom. Problem je sto se mi i dan danas svadjamo medjusobno, i sto cemo tom svadjom oterati svakog!

SofijaS

pre 9 godina

Samo srpska opozicija koja je pritom sistematski unistavala Srbiju i tajkuni poput Dzombe kojisu je podkradali mogu biti protiv investitora koji zele da uloze svoj kapital i razvijenu tehnologiju u Srbiju.

Dalibor ARCS

pre 9 godina

Uvek se pitam odakle pravo i imaju li obraza ljudi iz prethodne vlasti da pored svega što su uradili od Srbije, dovevši je do prosjačkog štapa, mogu da kritikuju vlast koja sve radi ne bi li pomogla da naša zemlja stane na noge.

Vesna Lazarević

pre 9 godina

Znaju resorni stručnjaci šta im je posao. Poljoprivreda je jedan od naših najjačih potencijala i treba je maksimalno angažovati, uz očuvanje državnih interesa

zdravko

pre 9 godina

naravno da ce arapi imati vece prinose na njivama kada primene odredjene agrotehnicke mere,zatim strucnu sluzbu,savremenu mehanizaciju,kvalitetno placen rad radnicima,i svi ce imati volje da rade,a zemlja im valjda nece biti prodata vec data u zakup,a taj finansijer je upropastio hajduk iz kule i ugasio ga.

XYWQ

pre 9 godina

Ulaganje bilo kog stranog investitora u našu zemlju, uz očuvanje interesa Srbije, izuzetno je značajno i važno za napredak poljoprivrede i privrede Srbije. Naravno da se bune tjkuni koji su u prethodnom periodu vodili glavnu reč i sve dobijali jeftinije i po njihovim uslovima uz blagoslov i saradnju sa tadašnjom vladom. Problem je što sada ne mogu da "potkupe" Vučića i njegove saradnike i eliminišu strane investitore od kojih Srbija ima samo koristi, jer se upošljavaju naši građani i jača ekonomija.

Sanija Z

pre 9 godina

Arapi su uzeli zemlju u zakup, bez subvencija koje su do nedavom politikom dobijale određene grupacije ljudi, po nerealno niskoj ceni, to oni koji danas postavljaju pitanja u Skupštini, dobro znaju. Ne mogu zemljište da stave pod hipoteku, dodatno će uložiti 4000 po hektaru,i postaviti sisteme za navodnjavanje, koji će ostati nama. Ne vidim šta je u ugovoru štetno po Srbiju.

Jasa

pre 9 godina

Godinama smo gledali kako domaci tajkuni arce nase zemljiste. Obogatili su se dobijanjem subvencija , povoljnih kredita,kupovali zemlju po jako maloj ceni. Zato sada nekima ne odgovara sto ne mogu po starom. Nama je najbitnije da Arapi nisu vecinski vlasnici , da su u obavezi da ulazu. Sta tu ima lose?

Davorin

pre 9 godina

Sva poljoprivredna zemlja u potpunosti pripada Srbiji, a to je najbitnije. Ovo je dobra odluka i ne sme se menjati. Ovo definitivno ide u korist svih nas.

Bambi

pre 9 godina

Opozicija se stalno protivi saradnji sa Arapima, a mi od te saradnje samo imamo korist. Nama su investicije potrebne i totalno je nebitno iz kog dela sveta one dolaze.

Dragan

pre 9 godina

Ljudima iz opozicije je očigledno krivo što se oni nisu dosetili saradnje sa Arapima dok su bili na vlasti, pa zbog toga tu saradnju ovoliko osuđuju. Oni dok su bili na vlasti nisu sklopili ni jedan povoljan ugovor ali su zato svoje džepove debelo napunili.

ANCI BG

pre 9 godina

Ovo je odlican ugovor i premijer je sada razjasnio mnogima koji su sirili dezinformacije danima. Dosao je jak strani investitor, bez dinara subvencija, ....i dobijena je odlicna cena koju niko drugi nije hteo platiti...

Milos Veliki

pre 9 godina

Ovo je samo pokazatelj da oni, koji su pisali i govorili svasta o ovoj temi , ne govore istinu, nego im je cilj jeftin politicki poen, koji , da dodam, nece dobiti, jer nije narod glup.

Davorin

pre 9 godina

Sva poljoprivredna zemlja u potpunosti pripada Srbiji, a to je najbitnije. Ovo je dobra odluka i ne sme se menjati. Ovo definitivno ide u korist svih nas.

Jasa

pre 9 godina

Godinama smo gledali kako domaci tajkuni arce nase zemljiste. Obogatili su se dobijanjem subvencija , povoljnih kredita,kupovali zemlju po jako maloj ceni. Zato sada nekima ne odgovara sto ne mogu po starom. Nama je najbitnije da Arapi nisu vecinski vlasnici , da su u obavezi da ulazu. Sta tu ima lose?

Bambi

pre 9 godina

Opozicija se stalno protivi saradnji sa Arapima, a mi od te saradnje samo imamo korist. Nama su investicije potrebne i totalno je nebitno iz kog dela sveta one dolaze.

Dragan

pre 9 godina

Ljudima iz opozicije je očigledno krivo što se oni nisu dosetili saradnje sa Arapima dok su bili na vlasti, pa zbog toga tu saradnju ovoliko osuđuju. Oni dok su bili na vlasti nisu sklopili ni jedan povoljan ugovor ali su zato svoje džepove debelo napunili.

ANCI BG

pre 9 godina

Ovo je odlican ugovor i premijer je sada razjasnio mnogima koji su sirili dezinformacije danima. Dosao je jak strani investitor, bez dinara subvencija, ....i dobijena je odlicna cena koju niko drugi nije hteo platiti...

BamBeverk

pre 9 godina

Arapi su danas i oduvek bili veliki prijatelji Srbije. To su dokazali i danas. Spremni da nam pomognu, spremni da poklone, da ne budu vodjeni samo svojim interesom. Problem je sto se mi i dan danas svadjamo medjusobno, i sto cemo tom svadjom oterati svakog!

Dalibor ARCS

pre 9 godina

Uvek se pitam odakle pravo i imaju li obraza ljudi iz prethodne vlasti da pored svega što su uradili od Srbije, dovevši je do prosjačkog štapa, mogu da kritikuju vlast koja sve radi ne bi li pomogla da naša zemlja stane na noge.

Milos Veliki

pre 9 godina

Ovo je samo pokazatelj da oni, koji su pisali i govorili svasta o ovoj temi , ne govore istinu, nego im je cilj jeftin politicki poen, koji , da dodam, nece dobiti, jer nije narod glup.

Vesna Lazarević

pre 9 godina

Znaju resorni stručnjaci šta im je posao. Poljoprivreda je jedan od naših najjačih potencijala i treba je maksimalno angažovati, uz očuvanje državnih interesa

SofijaS

pre 9 godina

Samo srpska opozicija koja je pritom sistematski unistavala Srbiju i tajkuni poput Dzombe kojisu je podkradali mogu biti protiv investitora koji zele da uloze svoj kapital i razvijenu tehnologiju u Srbiju.

Sanija Z

pre 9 godina

Arapi su uzeli zemlju u zakup, bez subvencija koje su do nedavom politikom dobijale određene grupacije ljudi, po nerealno niskoj ceni, to oni koji danas postavljaju pitanja u Skupštini, dobro znaju. Ne mogu zemljište da stave pod hipoteku, dodatno će uložiti 4000 po hektaru,i postaviti sisteme za navodnjavanje, koji će ostati nama. Ne vidim šta je u ugovoru štetno po Srbiju.

zdravko

pre 9 godina

naravno da ce arapi imati vece prinose na njivama kada primene odredjene agrotehnicke mere,zatim strucnu sluzbu,savremenu mehanizaciju,kvalitetno placen rad radnicima,i svi ce imati volje da rade,a zemlja im valjda nece biti prodata vec data u zakup,a taj finansijer je upropastio hajduk iz kule i ugasio ga.

XYWQ

pre 9 godina

Ulaganje bilo kog stranog investitora u našu zemlju, uz očuvanje interesa Srbije, izuzetno je značajno i važno za napredak poljoprivrede i privrede Srbije. Naravno da se bune tjkuni koji su u prethodnom periodu vodili glavnu reč i sve dobijali jeftinije i po njihovim uslovima uz blagoslov i saradnju sa tadašnjom vladom. Problem je što sada ne mogu da "potkupe" Vučića i njegove saradnike i eliminišu strane investitore od kojih Srbija ima samo koristi, jer se upošljavaju naši građani i jača ekonomija.

beta

pre 9 godina

Neka samo Vučić nastavi putem kojim je poveo Srbiju. Stvarno hoću da za nekoliko godina ovo bude bolja država i hoću da učestvujem u reformama. Samo napred.

gile

pre 9 godina

Bas lepo.Sad nam je Nikola Dzomba novi neprijatelj,posto su gospodin M.Miskovic i gospodin M.Beko sada nasi ortaci.Dzomba nam je neprijatelj zato sto njegovi golubovi visoko letaci,mogu da dostignu vecu visinu nego avioni Er Srbija,odnosno Etihada.

Dama bez blama

pre 9 godina

Nijedan Dzomba ne moze i ne sme biti jaci od drzave. Drzava mora biti pravicna, ali i ostra prema takvim likovima koji zele da nas vrate u blato.

Srdjan

pre 9 godina

Živim za dan kada Vučić bude imao 70 godina, pa odluči da napiše memoare. E tada ću valjda saznati koliko ljudi i za koji novac svakodnevno vode računa o tome da prvih 450 komentara, na svakoj vesti gde je kao hashtag PPV, bude protiv opozicije, a za Vučića.

SMAJLI

pre 9 godina

Zahvaljujuci premijeru i vladi ovakav ugovor je potpisan, da su oni predhodni jos na vlasti ni govora ne bi bilo o nekom radu a kamoli nekom dobrom ugovoru.

Crni Petar

pre 9 godina

Sta radi nezavisno sudstvo i nezavisne institucije? Prodaja bez javnog tendera i bez uvida javnosti, prodaja pogodbom ili poklanjane svojim licnim prijateljima je krivicno delo i krsenje Ustava.

Barbika

pre 9 godina

Eto koliko opozicija voli da laze i izmislja da je to strasno...bavite se nekim drugim stvarima i pomozite ovoj zemlji,nemojte lagati i izmisljati price.

Jelena

pre 9 godina

Danas su se i oni najneverniji mogli uveriti da su Arapi dobro platili kavdrat zemlje, da nisu 100% vlasnici, da imaju obavezu investiranja, da nemaju zalozna prava, odnosno ne mogu bez saglasnosti drzave Srbije da "preprodaju" zemlju i na osnovu ovoga ocigledno je da su ovi uslovi veoma povoljni za Srbiju.

bobrok

pre 9 godina

Nikola Dzomba je direktno organizovao smenu lokalne vlasti u Kuli,koju je cinio Ds,potom je postao predsednik komisije za izradu planova o izdavanju poljoprivredne zemlje u zakup, a pre toga je finansirao izbornu kampanju Tomislava Nikolica i Sns-a, u svojoj kuci organizovao veceru na kojoj je posle mitinga u Kuli bio i Tomislav Nikolic, e sad kad su njegovi njemu dirnuli u ,,njegovo" organizuje proteste a Vucic ga proziva da je tajkun itd... Sramno je sta radi i cime se bavi Premijer... Svi u Kuli znaju kako je Sns dosao na vlast i ciji je Dzomba... al mozda za koju godinu avanzuje kao Beko.. bas cu da pratim da li cete objaviti komentar...

Dunja

pre 9 godina

Vucic je dugo vremena pustao da se kroz medije provlace netacne informacije u vezi uslova pod koja je prodata zemlja Arapima, jer nije hteo da se preko stampe raspravlja o izmisljotinama, ali je danas u direktnim razgovorima sa opozicijom odgovorio na sva njihova pitanja i pokazao im kako se vodi drzava.

lazar

pre 9 godina

citam ove komentare...i pitam sta vi bte hocete ??hari poter bi vama jedini odgovarao za premijera ,,,, cutite izavrnite rukave manje fb i portala

papaRanoja

pre 9 godina

Kako je moguće da nisu nešto ušićarili, sigurno nešto muljaju.. nije moguće da rade svoj posao savesno i pošteno, to bi bilo nečuveno, tako još niko ovde nije radio. Paranoja.

Leponex

pre 9 godina

E ovo je klasičan primer kako je sve funkcionisalo do dolaska Vučića na vlast, tajkuni su se pitali kome će se davati zemlja a ne država.

Dikh tu kava

pre 9 godina

Kakvi nenormalni botkomentari. Nadam se da će AV imati razumevanja za vas i kad bude puko na izborima zahvaljujuci vama. Dakle, osvojio apsolutnu vecinu na izborima, moze da radi sta hoce, ali i dalje ima potrebu za ovakvim suludim sredstvima? To je vec teska patologija. Sve i da ista korisno uradi za SRB, ovim se ukantao za ceo zivot. 100% mi objavljuju komentar..

budokodeks

pre 9 godina

Nije uredu sto lokalni privrednici hujkaju seljake protiv vlasti. Uslovi su povoljni za drzavu po pitanju udela od 20% u ukupnom prinosu ,jer ce prinos biti pet puta veci i ostace nam zalivni sistem, a i seljaci ce moci da prodaju svoje proizvode Arapima po povoljnijim otkupnim cenama nego sto je to bio slucaj ranijih godina...

agronom123

pre 9 godina

Sto se tice poljoprivrede, ovo je dobar potez vlade, pored povoljnog ugovora u kojem drzava pored samog izdavanja zemlje u zakup ima 20% od ukupnog prinosa koji ce biti pet puta veci, I jos ce ostati sistemi za navodnjavanje, nakon isteka ugovora. Smatram da ce i domaci poljoprivrednici imati vecu korist jer ce svoje proizvode moci da prodaju Arapima po povoljnijim cenama.

matori

pre 9 godina

vucic je genije, on je car, majstor i najbolje nesto sto nam se desilo u savremenoj istoriji a moj broj ziro racuna je 655-232345- 321 pa molim nadlezne da adekvatno reaguju

Uros

pre 9 godina

Sve zlurade i netacne informacije u vezi prodaje zemlje Arapima, plasirali su interesne grupe, politicari i tajkuni, jer zele da destabilizuju Vladu i ugroze njenu postojanost.

no name

pre 9 godina

Vama covek nikada nece udovoljiti, dodju pare i opet nije dobro, samo petljate i izmisljate, Vojvodinu ste doveli do prosjackog stapa skoro i sada kad neko hoce da je stabilizuje i unapredi proizvodnju i iskoriscenje njenih resursa vi narodu plasirate kojekakve teorije zavere... Ugovor ce biti objavljen posle posete sejka, a do tada probajte jos da izmisljate o cenama i kradji ove vlade!!!

Nebo

pre 9 godina

Samo neka se oni bune, narod prepoznaje one koji ulažu u ovu zemlju. Posle Miška i ostali tajkuni, kao što je i ovaj Džomba će biti preispitani.

Srbin 100%

pre 9 godina

Pojedinci svaki nas korak ka progresu i ka stvaranju boljeg i pravednijeg drustva gledaju kao direktnu pretnju njihovim interesima i zato me ne cudi da ti ljudi na sve nacine pokusavaju da diskredituju poteze koji za cilj imaju pokretanje posustale privrede

Džoni

pre 9 godina

Naravno da ne odgovara Džombi jer je on tu zemlju izdavao lokalnim poljoprivrednicima i jer on iz senke drma Kulskom opštinom, ali gle čuda vlast u opštini vrši SNS koju podržava i postavlja predsednike kako mu se prohte taj isti Džomba a naš voljeni predsednik Države je u kampanji ručao upravo kod tog kako Vučić kaže tajkuna! Dogovorite se gospodo ili je vaš ili nije!

toza

pre 9 godina

Sva poljoprivredna zemlja u potpunosti pripada Srbiji, a to je najbitnije. Ovo je dobra odluka i ne sme se menjati. Ovo definitivno ide u korist svih nas.
(Davorin, 31. jul 2014 17:15)
Super ako je tako. Nije da vam ne verujem ali ajde ugovor na sunce pa ko je pismen neka sam zaključi da li se radi o dobrom ili lošem ugovoru. Ili još bolje da mi raspišemo tender pa da vidimo šta će drugi potencijalni investitori, koji inače svakodnevno naviru u komentarima SNS internet brigade, da ponude i po kojoj ceni.
Umesto što se ovde prepucavamo i verujeme ili ne verujemo premijeru ugovor na sunce i sve će se samo kazati. Jednostavno zar ne.

Replika!

pre 9 godina

(b, 31. jul 2014 20:52)

Koliko ja znam to nisu bili Arapi, ne bih o ovome sta ja mislim, ali znam da arapi nisu. Nisam rekao da nisu neke muslimanske zemlje, ali konkretno Emirati su bili deo nesvrstanih, prijatelji nekadasnje Jugoslavije. Ova mala Srbijica je uspela od celog sjaja bivse Jugoslavije da nasledi jedino prijateljstva, ogromna u svetu, pocevsi od Kine do Kube, ima ih dosta. Tako da bih se ja na tvom mestu malo vise infomisao koje zemlje su pre svega ucestvovale finansijski u ratu u Bosni ukoliko takvih podataka ima na internetu.

Лима

pre 9 godina

Која замена теза и дезавуисање, страшно. Како може власник од 20% да одлучује и има златни глас ?? ајте молим вас, ви сте брука Србије. Друго, шта ће то да сеју кад ће да ниче 4 пута више ?? да није ГМО ? хоће и то златни глас и меко срце да одреди ?!

m4a1

pre 9 godina

arapi ima da poseju kukuruz koji umesto kukuruza daje evrice, a zemlju ce platiti papreno, toliko papreno da cemo za njihovo dobro ugovor ostaviti u tajnosti kako se arapi kod kuce ne bi ljutili na svoje seike sto se tako razbacuju sa parama.

pa dobro...

pre 9 godina

@(zabrinut, 31. jul 2014 18:34)
"Kakvi su ovo naruceni komentari!"
Ako su ovi komentari ispod tebe naruceni, ako su svi bez izuzetka dobili negativne ocene, daj onda bar ti obrazlozi i pojasni svoj komentar, ili bar neko od ovih sto lupaju minuse nek' objasne u cemu se ne slazu? Jesu li mozda oni nesto licno hteli da preduzmu pa su im planovi propali? Ako jesu STA i na koji nacin?
Ili je sve po onoj narodnoj:"Nit' kost glodje, nit' je drugom daje".

jaro

pre 9 godina

ovo zvuči jako lepo za nečije uši, samo mi nije jasna logika, arapin dodje, obradi, zaseje, pokupi ono što je posejao i odnese a mi se nešto kao dičimo, vidite kakav smo posao odradili a od njega nemamo ništa. Ovo je samo jedna velika prevara. Što ne pokaže ugovor ako je za nas on povoljan? PREVARANTI!!!

pox

pre 9 godina

@MASTER TASTER - Da li vi znate sta su subvencije u poljoprivredi? Da li znate da ih daju sve zapadne zemlje? Naravno, daju ih odgovorno. Razumem da ste bot, ali valjda i bot treba da nesto zna o temi komentarisanja. Davanje srpske zemlje u zakup gospodi iz pustinje kada ima zainteresovanih domacih poljoprivrednika je antidrzavni cin. Pa neka se vlasnik zove Dzomba, neka ga drzava juri da plati porez. Prosta stvar.

milan

pre 9 godina

Ako je to tako Vučiću kako ti kažeš gde je onda njihova računica ili ima i u tom ugovoru nepoznatih za širu srpsku javnost kao u Fijatu. Od tog novca se mora oduzeti ili dodati i trošak na spasavanje srpskih poljoprivrednika od bede koji neće više imati mogućnost uzimanja zemlje u arendu od države kao svih godina do sada.

Marko

pre 9 godina

Dzamba, Dzomba, Bumba, Banana, Papaja..... kad premijer prica nebuloze i ljude ne zove imenom i prezimenom to onda znaci da se sprda sa gradjanima.... u opste mi nije jasno ko moze da veruje u bajke koje mu premijer servira.....cudan neki narod.

mup

pre 9 godina

Jedva cekam da svane, pa da se probudim iz ovog ruznog sna. Zamislite sta sanjam. Vucic nam je premijer, a Toma predsednik Srbije. A ovo mi necete verovati da sam video cak i u snu. Zgotivili se sa Evropom i nevladinim organizacijama, a sa onim istim ljutim Arapima koji su sa svetim srpskim glavama nogometa igrali, su sada na prst u hmm.. znate vec.

Džoni

pre 9 godina

Kako se niko ne zapita odakle Arapi kod nas i ko ih je doveo? Još jedan omraženi tajkun Kostić koji uz Beka izgleda više nije tako omražen! Kako reče ono PVAV da oni nisu bliski tajkunima a neki drugi jesu, samo što tajkunima ne treba više blizina tih drugih nego baš vaša da ih greje bar te četiri godine dok vam mandat ne istekne!

Slobodan961

pre 9 godina

Zašto mora da postoji na svaku vest pa makar to bilo iz ekonomije ili sporta ili šta ti ja znam čega makar jedan komentar u kome se pominje rat, aman Srbi mani te se više ratova bratstva po veri danas je jedina vera novac i interes. Ako mi neko donosi nešto dobro pa makar bio i troglavi arapin ja ću ga podržati, a ne zarad nekakve bratske ljubavi da podržavam ruse u Ukrajini (uzgred budi rečeno i ukrajinci su pravoslavci) a da kad je Kosovo u pitanju busamo se da ga nikada nećemo priznati.

A cije su nase zene ?

pre 9 godina

Izraelci nam naplacuju parkiranje, Turci voznju autobusima, Arapi su nam uzeli zemlju, Rusi rezerve nafte. Sta je u ovoj zemlji jos nase ? Blato i opanci ?

Gradjanin

pre 9 godina

Voleo bih da neko pojasni premijeru da kada je 80% nečega plaćeno 10000€, to onda znači da je vrednost 100% toga zapravo 12500€, a ne 12000€ kako je on naveo. To se može izračunati prostom matematikom za osnovnu školu, tj. proporcijama gde je 80 : 10000 = 100 : x, odakle je x = 100 * 10000 / 80 = 12500€. Isto tako i 80 : 7000 = 100 : x pa je x = 7000 * 100 / 80 = 8750€ a ne 8400€ kako je premijer naveo. Ako mu je računicu pripremao neki savetnik preporučio bih mu da ga zameni nekim odlikašem iz bilo koje osnovne škole (bolji će mu posao odraditi), a ako je računicu pripremao sam, neka kupi digitron kod kineza za 300 dinara (samo neka obrati pažnju da li su mu izdali račun), manje bi se obrukao nego ovako.

jedan

pre 9 godina

Ovo je odlican ugovor,dobijamo pare od zakupa, ostace nam sve ono sto budu ulozili u navodnjavanje i imamo 20% od ukupnog prinisa. 20% od ukupnog prinosa nam dodje na isto, jer mi nebi ulagali u zalivni sistem i prinos bi bio pet puta manji, tako da je ovo sjajan potez.....

jedanosmeh

pre 9 godina

Uslovi koje sam procitao u saopstenju su dobri, nadam se da ce i Arapi otkupljivati deo poljoprivrednih proizvoda od seljaka i da ce cene biti povoljnije u odnosu na predhodni period i da ce oni u tom slucaju imati vecu zaradu .....................

Milos Veliki

pre 9 godina

Ovo je samo pokazatelj da oni, koji su pisali i govorili svasta o ovoj temi , ne govore istinu, nego im je cilj jeftin politicki poen, koji , da dodam, nece dobiti, jer nije narod glup.

Davorin

pre 9 godina

Sva poljoprivredna zemlja u potpunosti pripada Srbiji, a to je najbitnije. Ovo je dobra odluka i ne sme se menjati. Ovo definitivno ide u korist svih nas.

Bambi

pre 9 godina

Opozicija se stalno protivi saradnji sa Arapima, a mi od te saradnje samo imamo korist. Nama su investicije potrebne i totalno je nebitno iz kog dela sveta one dolaze.

bobrok

pre 9 godina

Nikola Dzomba je direktno organizovao smenu lokalne vlasti u Kuli,koju je cinio Ds,potom je postao predsednik komisije za izradu planova o izdavanju poljoprivredne zemlje u zakup, a pre toga je finansirao izbornu kampanju Tomislava Nikolica i Sns-a, u svojoj kuci organizovao veceru na kojoj je posle mitinga u Kuli bio i Tomislav Nikolic, e sad kad su njegovi njemu dirnuli u ,,njegovo" organizuje proteste a Vucic ga proziva da je tajkun itd... Sramno je sta radi i cime se bavi Premijer... Svi u Kuli znaju kako je Sns dosao na vlast i ciji je Dzomba... al mozda za koju godinu avanzuje kao Beko.. bas cu da pratim da li cete objaviti komentar...

BamBeverk

pre 9 godina

Arapi su danas i oduvek bili veliki prijatelji Srbije. To su dokazali i danas. Spremni da nam pomognu, spremni da poklone, da ne budu vodjeni samo svojim interesom. Problem je sto se mi i dan danas svadjamo medjusobno, i sto cemo tom svadjom oterati svakog!

Jasa

pre 9 godina

Godinama smo gledali kako domaci tajkuni arce nase zemljiste. Obogatili su se dobijanjem subvencija , povoljnih kredita,kupovali zemlju po jako maloj ceni. Zato sada nekima ne odgovara sto ne mogu po starom. Nama je najbitnije da Arapi nisu vecinski vlasnici , da su u obavezi da ulazu. Sta tu ima lose?

ANCI BG

pre 9 godina

Ovo je odlican ugovor i premijer je sada razjasnio mnogima koji su sirili dezinformacije danima. Dosao je jak strani investitor, bez dinara subvencija, ....i dobijena je odlicna cena koju niko drugi nije hteo platiti...

Crni Petar

pre 9 godina

Sta radi nezavisno sudstvo i nezavisne institucije? Prodaja bez javnog tendera i bez uvida javnosti, prodaja pogodbom ili poklanjane svojim licnim prijateljima je krivicno delo i krsenje Ustava.

Dragan

pre 9 godina

Ljudima iz opozicije je očigledno krivo što se oni nisu dosetili saradnje sa Arapima dok su bili na vlasti, pa zbog toga tu saradnju ovoliko osuđuju. Oni dok su bili na vlasti nisu sklopili ni jedan povoljan ugovor ali su zato svoje džepove debelo napunili.

Dalibor ARCS

pre 9 godina

Uvek se pitam odakle pravo i imaju li obraza ljudi iz prethodne vlasti da pored svega što su uradili od Srbije, dovevši je do prosjačkog štapa, mogu da kritikuju vlast koja sve radi ne bi li pomogla da naša zemlja stane na noge.

Srdjan

pre 9 godina

Živim za dan kada Vučić bude imao 70 godina, pa odluči da napiše memoare. E tada ću valjda saznati koliko ljudi i za koji novac svakodnevno vode računa o tome da prvih 450 komentara, na svakoj vesti gde je kao hashtag PPV, bude protiv opozicije, a za Vučića.

Marko

pre 9 godina

Dzamba, Dzomba, Bumba, Banana, Papaja..... kad premijer prica nebuloze i ljude ne zove imenom i prezimenom to onda znaci da se sprda sa gradjanima.... u opste mi nije jasno ko moze da veruje u bajke koje mu premijer servira.....cudan neki narod.

mup

pre 9 godina

Jedva cekam da svane, pa da se probudim iz ovog ruznog sna. Zamislite sta sanjam. Vucic nam je premijer, a Toma predsednik Srbije. A ovo mi necete verovati da sam video cak i u snu. Zgotivili se sa Evropom i nevladinim organizacijama, a sa onim istim ljutim Arapima koji su sa svetim srpskim glavama nogometa igrali, su sada na prst u hmm.. znate vec.

gile

pre 9 godina

Bas lepo.Sad nam je Nikola Dzomba novi neprijatelj,posto su gospodin M.Miskovic i gospodin M.Beko sada nasi ortaci.Dzomba nam je neprijatelj zato sto njegovi golubovi visoko letaci,mogu da dostignu vecu visinu nego avioni Er Srbija,odnosno Etihada.

matori

pre 9 godina

vucic je genije, on je car, majstor i najbolje nesto sto nam se desilo u savremenoj istoriji a moj broj ziro racuna je 655-232345- 321 pa molim nadlezne da adekvatno reaguju

jaro

pre 9 godina

ovo zvuči jako lepo za nečije uši, samo mi nije jasna logika, arapin dodje, obradi, zaseje, pokupi ono što je posejao i odnese a mi se nešto kao dičimo, vidite kakav smo posao odradili a od njega nemamo ništa. Ovo je samo jedna velika prevara. Što ne pokaže ugovor ako je za nas on povoljan? PREVARANTI!!!

Dikh tu kava

pre 9 godina

Kakvi nenormalni botkomentari. Nadam se da će AV imati razumevanja za vas i kad bude puko na izborima zahvaljujuci vama. Dakle, osvojio apsolutnu vecinu na izborima, moze da radi sta hoce, ali i dalje ima potrebu za ovakvim suludim sredstvima? To je vec teska patologija. Sve i da ista korisno uradi za SRB, ovim se ukantao za ceo zivot. 100% mi objavljuju komentar..

Džoni

pre 9 godina

Naravno da ne odgovara Džombi jer je on tu zemlju izdavao lokalnim poljoprivrednicima i jer on iz senke drma Kulskom opštinom, ali gle čuda vlast u opštini vrši SNS koju podržava i postavlja predsednike kako mu se prohte taj isti Džomba a naš voljeni predsednik Države je u kampanji ručao upravo kod tog kako Vučić kaže tajkuna! Dogovorite se gospodo ili je vaš ili nije!

SofijaS

pre 9 godina

Samo srpska opozicija koja je pritom sistematski unistavala Srbiju i tajkuni poput Dzombe kojisu je podkradali mogu biti protiv investitora koji zele da uloze svoj kapital i razvijenu tehnologiju u Srbiju.

m4a1

pre 9 godina

arapi ima da poseju kukuruz koji umesto kukuruza daje evrice, a zemlju ce platiti papreno, toliko papreno da cemo za njihovo dobro ugovor ostaviti u tajnosti kako se arapi kod kuce ne bi ljutili na svoje seike sto se tako razbacuju sa parama.

Лима

pre 9 godina

Која замена теза и дезавуисање, страшно. Како може власник од 20% да одлучује и има златни глас ?? ајте молим вас, ви сте брука Србије. Друго, шта ће то да сеју кад ће да ниче 4 пута више ?? да није ГМО ? хоће и то златни глас и меко срце да одреди ?!

toza

pre 9 godina

Sva poljoprivredna zemlja u potpunosti pripada Srbiji, a to je najbitnije. Ovo je dobra odluka i ne sme se menjati. Ovo definitivno ide u korist svih nas.
(Davorin, 31. jul 2014 17:15)
Super ako je tako. Nije da vam ne verujem ali ajde ugovor na sunce pa ko je pismen neka sam zaključi da li se radi o dobrom ili lošem ugovoru. Ili još bolje da mi raspišemo tender pa da vidimo šta će drugi potencijalni investitori, koji inače svakodnevno naviru u komentarima SNS internet brigade, da ponude i po kojoj ceni.
Umesto što se ovde prepucavamo i verujeme ili ne verujemo premijeru ugovor na sunce i sve će se samo kazati. Jednostavno zar ne.

Vesna Lazarević

pre 9 godina

Znaju resorni stručnjaci šta im je posao. Poljoprivreda je jedan od naših najjačih potencijala i treba je maksimalno angažovati, uz očuvanje državnih interesa

pox

pre 9 godina

@MASTER TASTER - Da li vi znate sta su subvencije u poljoprivredi? Da li znate da ih daju sve zapadne zemlje? Naravno, daju ih odgovorno. Razumem da ste bot, ali valjda i bot treba da nesto zna o temi komentarisanja. Davanje srpske zemlje u zakup gospodi iz pustinje kada ima zainteresovanih domacih poljoprivrednika je antidrzavni cin. Pa neka se vlasnik zove Dzomba, neka ga drzava juri da plati porez. Prosta stvar.

Sanija Z

pre 9 godina

Arapi su uzeli zemlju u zakup, bez subvencija koje su do nedavom politikom dobijale određene grupacije ljudi, po nerealno niskoj ceni, to oni koji danas postavljaju pitanja u Skupštini, dobro znaju. Ne mogu zemljište da stave pod hipoteku, dodatno će uložiti 4000 po hektaru,i postaviti sisteme za navodnjavanje, koji će ostati nama. Ne vidim šta je u ugovoru štetno po Srbiju.

Džoni

pre 9 godina

Kako se niko ne zapita odakle Arapi kod nas i ko ih je doveo? Još jedan omraženi tajkun Kostić koji uz Beka izgleda više nije tako omražen! Kako reče ono PVAV da oni nisu bliski tajkunima a neki drugi jesu, samo što tajkunima ne treba više blizina tih drugih nego baš vaša da ih greje bar te četiri godine dok vam mandat ne istekne!

zdravko

pre 9 godina

naravno da ce arapi imati vece prinose na njivama kada primene odredjene agrotehnicke mere,zatim strucnu sluzbu,savremenu mehanizaciju,kvalitetno placen rad radnicima,i svi ce imati volje da rade,a zemlja im valjda nece biti prodata vec data u zakup,a taj finansijer je upropastio hajduk iz kule i ugasio ga.

XYWQ

pre 9 godina

Ulaganje bilo kog stranog investitora u našu zemlju, uz očuvanje interesa Srbije, izuzetno je značajno i važno za napredak poljoprivrede i privrede Srbije. Naravno da se bune tjkuni koji su u prethodnom periodu vodili glavnu reč i sve dobijali jeftinije i po njihovim uslovima uz blagoslov i saradnju sa tadašnjom vladom. Problem je što sada ne mogu da "potkupe" Vučića i njegove saradnike i eliminišu strane investitore od kojih Srbija ima samo koristi, jer se upošljavaju naši građani i jača ekonomija.

milan

pre 9 godina

Ako je to tako Vučiću kako ti kažeš gde je onda njihova računica ili ima i u tom ugovoru nepoznatih za širu srpsku javnost kao u Fijatu. Od tog novca se mora oduzeti ili dodati i trošak na spasavanje srpskih poljoprivrednika od bede koji neće više imati mogućnost uzimanja zemlje u arendu od države kao svih godina do sada.

Dama bez blama

pre 9 godina

Nijedan Dzomba ne moze i ne sme biti jaci od drzave. Drzava mora biti pravicna, ali i ostra prema takvim likovima koji zele da nas vrate u blato.

Barbika

pre 9 godina

Eto koliko opozicija voli da laze i izmislja da je to strasno...bavite se nekim drugim stvarima i pomozite ovoj zemlji,nemojte lagati i izmisljati price.

SMAJLI

pre 9 godina

Zahvaljujuci premijeru i vladi ovakav ugovor je potpisan, da su oni predhodni jos na vlasti ni govora ne bi bilo o nekom radu a kamoli nekom dobrom ugovoru.

pa dobro...

pre 9 godina

@(zabrinut, 31. jul 2014 18:34)
"Kakvi su ovo naruceni komentari!"
Ako su ovi komentari ispod tebe naruceni, ako su svi bez izuzetka dobili negativne ocene, daj onda bar ti obrazlozi i pojasni svoj komentar, ili bar neko od ovih sto lupaju minuse nek' objasne u cemu se ne slazu? Jesu li mozda oni nesto licno hteli da preduzmu pa su im planovi propali? Ako jesu STA i na koji nacin?
Ili je sve po onoj narodnoj:"Nit' kost glodje, nit' je drugom daje".

no name

pre 9 godina

Vama covek nikada nece udovoljiti, dodju pare i opet nije dobro, samo petljate i izmisljate, Vojvodinu ste doveli do prosjackog stapa skoro i sada kad neko hoce da je stabilizuje i unapredi proizvodnju i iskoriscenje njenih resursa vi narodu plasirate kojekakve teorije zavere... Ugovor ce biti objavljen posle posete sejka, a do tada probajte jos da izmisljate o cenama i kradji ove vlade!!!

beta

pre 9 godina

Neka samo Vučić nastavi putem kojim je poveo Srbiju. Stvarno hoću da za nekoliko godina ovo bude bolja država i hoću da učestvujem u reformama. Samo napred.

Dunja

pre 9 godina

Vucic je dugo vremena pustao da se kroz medije provlace netacne informacije u vezi uslova pod koja je prodata zemlja Arapima, jer nije hteo da se preko stampe raspravlja o izmisljotinama, ali je danas u direktnim razgovorima sa opozicijom odgovorio na sva njihova pitanja i pokazao im kako se vodi drzava.

lazar

pre 9 godina

citam ove komentare...i pitam sta vi bte hocete ??hari poter bi vama jedini odgovarao za premijera ,,,, cutite izavrnite rukave manje fb i portala

Slobodan961

pre 9 godina

Zašto mora da postoji na svaku vest pa makar to bilo iz ekonomije ili sporta ili šta ti ja znam čega makar jedan komentar u kome se pominje rat, aman Srbi mani te se više ratova bratstva po veri danas je jedina vera novac i interes. Ako mi neko donosi nešto dobro pa makar bio i troglavi arapin ja ću ga podržati, a ne zarad nekakve bratske ljubavi da podržavam ruse u Ukrajini (uzgred budi rečeno i ukrajinci su pravoslavci) a da kad je Kosovo u pitanju busamo se da ga nikada nećemo priznati.

Jelena

pre 9 godina

Danas su se i oni najneverniji mogli uveriti da su Arapi dobro platili kavdrat zemlje, da nisu 100% vlasnici, da imaju obavezu investiranja, da nemaju zalozna prava, odnosno ne mogu bez saglasnosti drzave Srbije da "preprodaju" zemlju i na osnovu ovoga ocigledno je da su ovi uslovi veoma povoljni za Srbiju.

Uros

pre 9 godina

Sve zlurade i netacne informacije u vezi prodaje zemlje Arapima, plasirali su interesne grupe, politicari i tajkuni, jer zele da destabilizuju Vladu i ugroze njenu postojanost.

papaRanoja

pre 9 godina

Kako je moguće da nisu nešto ušićarili, sigurno nešto muljaju.. nije moguće da rade svoj posao savesno i pošteno, to bi bilo nečuveno, tako još niko ovde nije radio. Paranoja.

Replika!

pre 9 godina

(b, 31. jul 2014 20:52)

Koliko ja znam to nisu bili Arapi, ne bih o ovome sta ja mislim, ali znam da arapi nisu. Nisam rekao da nisu neke muslimanske zemlje, ali konkretno Emirati su bili deo nesvrstanih, prijatelji nekadasnje Jugoslavije. Ova mala Srbijica je uspela od celog sjaja bivse Jugoslavije da nasledi jedino prijateljstva, ogromna u svetu, pocevsi od Kine do Kube, ima ih dosta. Tako da bih se ja na tvom mestu malo vise infomisao koje zemlje su pre svega ucestvovale finansijski u ratu u Bosni ukoliko takvih podataka ima na internetu.

Nebo

pre 9 godina

Samo neka se oni bune, narod prepoznaje one koji ulažu u ovu zemlju. Posle Miška i ostali tajkuni, kao što je i ovaj Džomba će biti preispitani.

Srbin 100%

pre 9 godina

Pojedinci svaki nas korak ka progresu i ka stvaranju boljeg i pravednijeg drustva gledaju kao direktnu pretnju njihovim interesima i zato me ne cudi da ti ljudi na sve nacine pokusavaju da diskredituju poteze koji za cilj imaju pokretanje posustale privrede

Leponex

pre 9 godina

E ovo je klasičan primer kako je sve funkcionisalo do dolaska Vučića na vlast, tajkuni su se pitali kome će se davati zemlja a ne država.

budokodeks

pre 9 godina

Nije uredu sto lokalni privrednici hujkaju seljake protiv vlasti. Uslovi su povoljni za drzavu po pitanju udela od 20% u ukupnom prinosu ,jer ce prinos biti pet puta veci i ostace nam zalivni sistem, a i seljaci ce moci da prodaju svoje proizvode Arapima po povoljnijim otkupnim cenama nego sto je to bio slucaj ranijih godina...

agronom123

pre 9 godina

Sto se tice poljoprivrede, ovo je dobar potez vlade, pored povoljnog ugovora u kojem drzava pored samog izdavanja zemlje u zakup ima 20% od ukupnog prinosa koji ce biti pet puta veci, I jos ce ostati sistemi za navodnjavanje, nakon isteka ugovora. Smatram da ce i domaci poljoprivrednici imati vecu korist jer ce svoje proizvode moci da prodaju Arapima po povoljnijim cenama.

jedanosmeh

pre 9 godina

Uslovi koje sam procitao u saopstenju su dobri, nadam se da ce i Arapi otkupljivati deo poljoprivrednih proizvoda od seljaka i da ce cene biti povoljnije u odnosu na predhodni period i da ce oni u tom slucaju imati vecu zaradu .....................

A cije su nase zene ?

pre 9 godina

Izraelci nam naplacuju parkiranje, Turci voznju autobusima, Arapi su nam uzeli zemlju, Rusi rezerve nafte. Sta je u ovoj zemlji jos nase ? Blato i opanci ?

jedan

pre 9 godina

Ovo je odlican ugovor,dobijamo pare od zakupa, ostace nam sve ono sto budu ulozili u navodnjavanje i imamo 20% od ukupnog prinisa. 20% od ukupnog prinosa nam dodje na isto, jer mi nebi ulagali u zalivni sistem i prinos bi bio pet puta manji, tako da je ovo sjajan potez.....

Gradjanin

pre 9 godina

Voleo bih da neko pojasni premijeru da kada je 80% nečega plaćeno 10000€, to onda znači da je vrednost 100% toga zapravo 12500€, a ne 12000€ kako je on naveo. To se može izračunati prostom matematikom za osnovnu školu, tj. proporcijama gde je 80 : 10000 = 100 : x, odakle je x = 100 * 10000 / 80 = 12500€. Isto tako i 80 : 7000 = 100 : x pa je x = 7000 * 100 / 80 = 8750€ a ne 8400€ kako je premijer naveo. Ako mu je računicu pripremao neki savetnik preporučio bih mu da ga zameni nekim odlikašem iz bilo koje osnovne škole (bolji će mu posao odraditi), a ako je računicu pripremao sam, neka kupi digitron kod kineza za 300 dinara (samo neka obrati pažnju da li su mu izdali račun), manje bi se obrukao nego ovako.