Kazna za sve koji se bogate na muci

Svi koji budu zloupotrebili situaciju nastalu usled vremenske katastrofe koja je zadesila Srbiju biće procesuirani u hitnom postupku i najstrožije kažnjeni.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 17.05.2014.

13:11

Default images

"Pojedinci vođeni željom da steknu ekstra profit i iskoriste ovu nesreću, protivzakonito su podigli cene osnovnih životnih namirnica, poput hleba i mleka. Sada je najvažnije zaštititi ljudski život i sve raspoložive kapacitete prekršajnog pravosuđa staviti u tu svrhu", izjavio je predsednik Prekršajnog apelacionog suda Zoran Pašalić.

Ističe i da tamo gde je to fizički moguće rade dežurne službe prekršajnih sudova.

"Dok je cela Srbija na nogama, premijer, cela vlada, svi ministri i dok hiljade građana dobrovoljno idu da pomognu u odbrani najugroženijih mesta, svako ko na bilo koji način želi da se okoristi o nesreću koja nas je sve zadesila biće procesuiran u hitnom postupku i najstrožije kažnjen'', poručuje Pašalić.

Pašalić je istakao da ako građani primete da neko neosnovano usled ove situacije podiže cene osnovnih životnih namirnica poput hleba, mleka i hrane za decu odmah obaveste nadležne inspekcije ili najbližeg policajca, kako bi se takvi pojedinci priveli pravdi.

Navodi i da usled vremenske katastrofe koja unazad nekoliko dana hara Srbijom, pod udarom nabujale vode našli i objekti prekršajnih sudova u najugroženijim regijama Valjeva, Šapca, Obrenovca, Lazarevca, Čačka i ostalih ugroženih gradova, dok u ostalim gradovima vodu propuštaju krovne konstrukcije, ali se u njima nesmetano radi.

Predsednici sudova rade i postupaju maksimalnim kapacitetom u datim okolnostima sa akcentom zaštite građana i pravnog poretka usled vanrednih okolnosti.

"Tako da niko ne treba da misli da može da se okoristi na bilo koji način usled ove nesreće, a da će izbeći najstrožu moguću kaznu'', izjavio je portparol suda Aleksandar Ilić i dodao da će se nakon prestanka vanredne situacije izvršiti analiza nastale štete koja je prilično velika.

Sanacija neće uticati na efikasan rad prekršajnih sudova i pravnu zaštitu ugroženih građana.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je zbog podizanje cena vode i namirnica uhapšeno nekoliko osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

1 d

Podeli: