Restoran "Vapijano" dobio katanac

Restoran Vapijano koji se nalazi u centru Beograda, na mestu nekada čuvenog restorana Ruski car, danas je zatvorila Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 23.04.2014.

19:52

Default images

Kako je rečeno agenciji Beta u Direkciji, restoran je zatvoren zbog raskida ugovora "usled neizvršavanja obaveza u dužem vremenskom periodu".

"Još 10. aprila 2014. godine, prvi put je bilo zakazano iseljenje, ali je odlozeno, jer je bilo dato dodatno vreme zakupcu da ispuni obaveze koje su ugovorom predviđene.

Kako do toga nije doslo ni do danas, restoran je iseljen iz objekta," naveli su u Direkciji za upravljanje oduzetom imovinom.

Međunarodni lanac ugostiteljskih objekata Vapijano preuzeo je vlasništvo nad Ruskim carom, jednim od nekada najpoznatijih prestoničkih restorana u maju 2012. godine.

Sa Dirkecijom je bio potpisan ugovor o zakupu, na osnovu kojeg je objekat dat na korišćenje restoranu "Vapijano".

Kako su preneli mediji, na izlog restorana okačena su dva obaveštenja.

U prvom se navodi da je objekat privremeno oduzet u krivičnom postupku i da njime upravlja Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom, dok u drugom obaveštenju stoji upozorenje da "svaka povreda pečata podleže krivičnoj odgovornosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: