Medela profitira od afere "štrudla"

Kompanija Medela iz Vrbasa saopštila je da je od povlačenja štrudle konkurentskog proizvođača iz EU, potražnja za njihovim štrudlama naglo porasla.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.04.2014.

13:20

Default images

U vrbašku fabriku Medela, posle povlačenja konkurentskog keksa sa tržišta Evropske unije zbog višeg nivoa ohratoksina od dozvoljenog, stiglo je na stotine novih zahteva za isporuku robe, saopšteno je iz te kompanije.

Kako dodaju, štrudle iz Vrbasa su ispravne, a s obzirom da je Medela izvozno orjentisana i izvozi i na tržište EU, poseduje celokupnu dokumentaciju kojom potvrđuje zdravtsvenu ispravnost i bezbednost proizvoda.

Lidl Rumunija, Lidl Hrvatska, tržište Hrvatske, Mađarska, Austrija i drugi kupci ne uvoze bez svih analiza i dokaza - fizičko-hemijske karakteristike, mikrobiološke karekteristike, mikotoksini, teški metali, organohlorni pesticidi.

"Sve se strogo kontroliše na samom prijemu u fabriku, prateći zahteve ISO 9001 : 2008 I HACCP sistema za bezbednost proizvoda. Medela je pored navedenih standarda koji se kontrolišu od strane SGS-a i TUV-a, trenutno u fazi uvođenja jednog od najvažnijih standarda menadžmenta bezbednosti proizvoda priznatih u svetu FSSC 22000 a sve kao nadogradnja postojećih sistema za bezbednost hrane čime pratimo i podižemo i kvalitet i bezbednost u svakom trenutku na viši nivo", objašnjava Olivera Verac, direktorka kompanije.

"Po brojevima smenskih radnih naloga u svakom trenutku znamo gde se na polici i kod kog kupca nalaze „Medela“ štrudle, kao i svi ostali naši proizvodi", kaže ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: