Teško da će kamate biti niže

Generalni sekretar Udruženja banka Veroljub Dugalić ocenio je da sledeće godine neće biti smanjena kamatih stopa na kredite.

Srbija

Izvor: Beta, RTS

Utorak, 24.12.2013.

09:26

Default images

Ipak, prema njegovim rečima, dinarski krediti će biti jeftiniji.

"Teško da će kamate biti niže sledeće godine u ovakvim uslovima - ako imamo da se 30 odsto kredita koje koriste kompanije ne vraća, ako se devet odsto kredita koje koriste građani ne vraća, ako je obavezna rezerva 30 procenata, a referentna kamatna stopa 9,5 procenata", kazao je Dugalić za Radio-televiziju Srbije.

On je kazao i da će ove godine 10 banaka poslovati sa gubicima.

"Prošle godine je 11 banaka imalo gubitke. Dakle stvara se fama o nekim basnoslovnim zaradama banaka, što je neosnovano", istakao je on.

Po njegovim rečima, malo je verovatno da će banke omogućiti nove olakšice građanima za otplatu kredita od onih koje već nude, kao što su dogovor o novom grejs-periodu, mirovanje, reprogram uz povoljniji kredit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

8 h

Podeli: