RŽ: 2014. kreću projekti u Srbiji

“Ruske železnice“ (RŽ) za sledeću godinu najavljuju početak aktivnog rada na projektima u Srbiji.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 19.12.2013.

16:39

Default images

Potpredsednik ruske državne kompanije "Ruske železnice", Aleksandar Saltanov, sumirao je danas rezultate međunarodnih aktivnosti kompanije u ovoj godini, i najavio one u narednoj, između kojih i početak aktivnog rada na projektima u Srbiji.

Saltanov je istakao da je u 2013. glavni fokus bio na ubrzanju procesa integracije u članicama Zajednice nezavisnih država (CIS) i baltičkim zemljama.

"Najveći proboj ove godine bio je naš projekat u Srbiji. On je važan jer nije samo primer uspešne saradnje između vlasti Rusije i Srbije, već je projekat velikih razmera, sa dobrim finansijskim i ekonomskim pokazateljima", naglasio je Saltanov.

U saopštenju "Ruskih železnica" navedeno je da su one ove godine sarađivale sa kompanijama iz različitih delova sveta, i procenjivale konkurentnost lokalnih tržišta.

Prema Saltanovim rečima, "Ruske železnice" će u 2014. godini nastaviti da promovišu međunarodnu saradnju u važnim oblastima, kao što je dodatno povećanje udela u stranim infrastrukturnim projektima, zatim početak aktivnog rada na projektima u Srbiji, investicioni projekti sa partnerima iz azijsko-pacifičkog regiona, uključujući potpisivanje Sporazuma o saradnji sa "Kineskim železnicama".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

1 d

Podeli: