Budžet Srbije - da se lakše snađete

Dok ministar Lazar Krstić sa poslaničkim grupama razgovara o predlogu budžeta za 2014, evo načina da lakše vidite kako je raspoređen budžetski novac.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 27.11.2013.

11:10

Default images

Reč je o vizuelnom prikazu raspodele budžetskog novca na osnovu predloga budžeta 2014. godine, kako bi se na lak i jednostavan način videlo koliko je novca namenjeno za svako ministarstvo i kako se u svakom ministarstvu ta sredstva dalje raspoređuju.

Takođe je prikazana raspodela novca za pravosuđe, kancelariju za Kosovo i Metohiju, BIA, okruge po Srbiji, Republičku direkciju za robne rezerve, Komesarijat za izbeglice, ombudsmana, Državnu revizorsku instituciju, Agenciju za borbu protiv korupcije i druge insitucije koje se takođe finansiraju iz državnog budžeta.

Jednostavnim prelaskom miša preko krugova možete videti i koliko je razlika u budžetskim izdvajanjima u odnosu na prethodnu godinu.

Prikaz je urađen na osnovu sličnog predstavljanja federalnog budžeta administracije američkog predsednika Baraka Obame, koju je uradio "Njujork tajms".

Predlog budžeta Srbije možete pogledati ovde.

Celu verziju pregleda budžeta možete pogledati na sajtu http://budzet.info. Autore možete naći i na Tviteru: @karapandza i @msuvakov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: