Hotelijeri pisali Raduloviću

Hotelijeri Srbije uputili su pismo ministru privrede Saši Raduloviću pismo u kojem traže da se preispita predlog o PDV-a na hotelske usluge sa 8 na 20 odsto.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 07.11.2013.

15:30

Default images

Ministar privrede je danas za B92 izjavio da podržava molbe hotelijera da se ne uvećava PDV i da će im ponuditi kreditiranje kako bi pomogao razvoj turističke privrede.

Predstavnici poslovnog udruženja hotelsko-ugostiteljske privrede (HORES) istakli su na konferenciji za novinare, a navodi se u pismu Raduloviću, da hotelijeri ne traže "bilo kakve subvencije i dotacije, ali da imaju pravo na predvidive uslove poslovanja".

Predsednik Skupštine HORES-a Toma Momirović rekao je da će povećanjem poreza hoteli "masovno bankrotirati" i zapitao se šta ce biti sa oko 100 hotela u državnom vlasništvu i ko će njih želeti da kupi.

Momirović je naglasio da bi povećanjem poreza za 150 odsto hotelska industrija doživela pad, radnici ostali bez posla, a investicije bile zaustavljene.

Na konferenciji je rečeno i da brojni turoperateri najavljuju otpuštanja i otkazivanje aranžmana ukoliko bude prihvaćen predlog povećanja poreza.

Usvajanjem tog predloga Srbija bi imala najvišu stopu PDV-a na usluge smeštaja u regionu, dok je prosečna stopa tog poreza zemalja članica Evropske unije 10,8 odsto.

U sektoru usluga smeštaja i ishrane u Srbiji zaposleno je 20.000 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Prijateljska zemlja" ne želi rusko – već američko

Turska je u pregovorima sa američkim energetskim divom ExxonMobilom oko ugovora vrednog više milijardi dolara za kupovinu tečnog prirodnog gasa (LNG), u nastojanju da smanji svoju zavisnost od ruske energije, navodi se u izveštaju Fajnenšel tajmsa.

22:24

29.4.2024.

1 d

Podeli: