Spremni memorandumi za Mubadalu

Vlada Srbije usvojila je tekstove memoranduma o razumevanju sa kompanijama iz UAE i ovlastila provog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića da ih potpiše.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 03.10.2013.

09:40

Default images

Vlada je usvojila tekstove memoranduma o razumevanju između Vlade Srbije i kompanija "Strata Manufacturing PJSC" i "Advanced Technology Investment Company LLC" iz Abu Dabija, navedeno je u saopštenju vladine Kancelraije za saradnju s medijima.

Obe kompanije su vlasništvu firme "Mubadala", jedne od najvećih investicionih i razvojnih kompanija u svetu, koju je osnovala vlada Abu Dabija.

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić sastaće se danas sa šeikom Kaldunom Kalifom Al Mubarakom, generalnim direktorom "Mubadale" i članovima delegacije ove kompanije.

Nakon sastanka, u Pres sali Vlade Srbije, biće potpisani memorandumi o razumevanju između Vlade Republike Srbije i kompanije "Mubadala" u oblastima naprednih tehnologija poluprovodnika i čipova, vazduhoplovnih tehnologija, telekomunikacija i obnovljivih izvora energije, saopštila je ranije vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

14 h

Podeli: