Stiže mart, stižu nova poskupljenja

Početak marta potrošačima u Srbiji doneće poskupljenja mlečnih proizvoda, konzervi, cerealija, uvoznih slatkiša, kućne i lične hemije, flaširanih voda i sokava.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.02.2012.

16:36

Default images

Kako su objasnili u trgovinama, novi cenovnici su posledica rasta kursa evra i cena sirovina dok su marže ostale nepromenjene.

Prvih dana marta mlečni proizvodi nekih proizvođača poskupeće za tri odsto, konzervirana hrana za pet procenata, žitarice od 12 do 16, hemija od tri do šest procenata. Za nekoliko procenata poskupeće slatkiši i bezalkoholna pića.

Proteklih dana već su poskupeli za deset i više procenata neki suhomesnati proizvodi , jaja, voće, povrće.

Cene osnovnih životnih namirnica hleba, brašna, ulja šećera, svežeg mesa za sada su stabilne jer su pod kontrolom države.

Vlada Srbije krajem prošle godine donela je Uredbu kojom se marža u prometu osnovnih životnih namirnica ograničava na deset odsto.

Uredba se odnosi na pšenično brašno tip 400 i 500, jestivo suncokretovo ulje, termički obrađeno kravlje mleko (pasterizovano, sterilizovano), jogurt, beli kristalni šećer, i svinjsko, goveđe, kokošje sveže meso i slatkovodnu ribu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

4 h

Podeli: