Srbi razgrabili skupe automobile

Prodaja luksuznih vozila takozvanog premijum segmenta - "mercedesa", BMW-a i "audija", raste u Srbiji uprkos svetskoj ekonomskoj krizi.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 26.02.2012.

13:03

Default images

Rast je ostvaren iako je prošle godine zabeležen ukupan pad prodaje novih automobila od oko 30 odsto.

Generalni direktor Delta motorsa, ekskluzivnog uvoznika i distributera automobila BMW i MINI, Nemanja Lazić, kaže da je ta kuća ostvarila prošle godine rast prodaje od 14 odsto.

On je naveo da su to odlični rezulatati, s obzirom na to da je prodaja novih automobila u Srbiji od 2008. smanjena do čak 50 odsto. “Za nas je 2011. bila jako uspešna, jer smo nasuprot padu tržišta uvećali prodaju za 14 odsto, a razlog nije čista sreća niti premijum segment po sebi već izuzetno kvalitetni proizvodi koji imaju dosta nisku potrošnju (goriva)“, rekao je Lazić.

On je kazao da se kupovinom automobila u premijum segmentu dosta dobija, jer su to izuzetno kvalitetna vozila koja malo troše i novčano su isplativija od drugih automobila koja ne pripadaju tom segmentu luksuznih automobila.

Lazić je istakao da je Delta motors odlično započeo i ovu godinu, ostvarivši u januaru do sada najbolje rezultate i da će se taj trend najverovatnije nastaviti i u ovom mesecu.

Ocenjujući da će ta kuća u prvom kvartalu ove godine imati najbolji rezultat u poslednjih pet godina i da bi 2012. za njih mogla da bude bolja od prethodne, on je objasnio da će BMW imati nove modele i tako bolje zadovoljiti tržišne potrebe, uz nastavak trenda rasta uprkos ekonomskoj krizi u svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

10 h

Podeli: