Đilas: Kupićemo 400 autobusa (FOTO)

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas najavio je da će grad nastaviti politiku nabavke novih vozila u gradskom saobraćaju.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 21.02.2012.

13:58

Default images

Cilj je, kako je naveo, da "za godinu i po do dve" glavni grad Srbije dobije potpuno sređen vozni park.

Đilas je sa predsednikom Skupštine grada Beograda Aleksandrom Antićem u pogonu GSP "Beograd" na Karaburmi prisustvovao predstavljanju 10 gasnih autobusa, koji su nabavljeni krajem 2011. godine, a saobraćaju na linijama 26 (četiri autobusa), 104 (dva autobusa), 35L (jedan autobus), dok tri autobusa funkcionišu na ugovorenom prevozu. "U gradskom prevozu smo u poslednjih godinu dana krenuli sa otvaranjem nove knjige i pisanjem novih sadržaja, pre svega kupovinom novih trolejbusa i tramvaja, a sada krećemo i u obnavljanje voznog parka autobuskog dela. Želimo da pokažemo da želimo da razvijamo GSP", rekao je Đilas. Đilas je naveo da su razgovori sa EBRD o kreditu za GSP "Beograd" započeti, uz garancije da subvencije tom preduzeću neće biti smanjivane i da se u narednih godinu do dve planira kupovina 280 zglobnih autobusa i 120 solo autobusa, koji će sigurno biti na gas.

On je dodao da će u budućnosti, ukoliko budu realizovane postojeće projekcije, biti moguće i smanjenje cene pojedinačnih karata i markica.

On je istakao da u Beogradu neće biti privatizacije komunalnih preduzeća i da je cilj aktuelne gradske vlasti da tim preduzećima upravlja na način koji je najbolji i za građane i za zaposlene u njima.

Antić je istakao da je politika gradske vlasti da u oblasti javnog prevoza za građane obezbedi što bolju uslugu, navodeći da je Beograd u saradnji sa GSP "Beograd" u protekle tri godine značajno obnovio vozni park.

On je dodao da je politika grada i održivi razvoj grada i da će ekološka komponenta biti dominantna u svim budućim projektima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: