Krušik počinje da radi za NATO

Valjevska vojna fabrika Krušik uskoro će početi remont minobacačke municije za članice NATO, izjavio je generalni direktor te kompanije Jovan Davidović.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 04.01.2012.

18:21

Default images

Gostujući na regionalnoj VTV, Davidović je precizirao da je reč o remontu "50 miliona jedinica" naoružanja zemalja NATO, te da će u februaru krenuti prva serija remonta za potrebe Slovenije.

Direktor Krušika nije rekao koliko će novca ugovor o remontu te municije doneti fabrici, ali je kazao da bi to mogao biti finansijski veoma isplativ posao koji će se odraziti na povećanje standarda zaposlenih, obnovu kapaciteta, kao i "značajnije prisustvo Krušika u Valjevu kao društveno odgovorne kompanije". Davidović je takodje kazao da bi u martu trebalo da počne novi program socijalnog zbrinjavanja viška zaposlenih u fabrikama vojne grupacije Srbije, pod uslovima sličnim onima iz 2009. godine.

"Jedina razlika je u tome što ovoga puta neće biti principa dobrovoljnosti već će se socijalni program nuditi radnicima na osnovu procene o potrebi opstanka njihovog radnog mesta, te starosnoj i kvalifikacionoj strukturi zaposlenih u tim fabrikama", rekao je Davidović.

U grupaciji vojne industrije Srbije, pored Krušika, su i Zastava oružje iz Kragujevca, Milan Blagojević iz Lučana, Prvi partizan iz Užica, Sloboda iz Čačka i Prva iskra iz Bariča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: