I kredit sa 100% depozita je moguć

Nekoliko banaka nudi gotovinski kredit uz polaganje depozita od 100 odsto, a u slučaju jedne banke čak i 105 odsto.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 30.12.2011.

11:18

Default images

Dakle, ako imate neku sumu novca, a ne želite da to potrošite, možete to dati banci kao depozit, a od banke uzeti istu količinu para uz određenu kamatu.

Kada vratite zajam, banka vam vraća depozit. Naravno, kamata koju vi plaćate banci veća je od kamate koju banka daje vama na novac koji je kod nje položen kao depozit. U Erste banci navode da ovakav kredit ima nekoliko prednosti: klijent ne koristi svoj novac već novac obezbeđuje banka, kamatna stopa je znatno niža nego za standardne gotovinske kredite, klijent ne mora da bude u radnom odnosu da bi dobio ovaj kredit i potrebna je minimalna dokumentacija.

U Banci Intezi u kojoj je depozit 105 odsto kažu da se za ovu vrstu pozajmice odlučuju klijenti koji imaju primanja, ali nisu redovna ili ne mogu da dokumentuju svoja primanja i zbog toga im banka odobrava kredite koje su u celosti obezbeđeni, kao i klijenti koji na ovaj način žele sebe da podstaknu da štede.

Krediti sa 105 odsto depozita se odobravaju sa nominalnom kamatom od pet odsto fiksno na godišnjem nivou, odnosno efektivnom već od 6,15 odsto na godišnjem nivou.

Ipak, interespvanje za ove kredite manje je nego za obične gotovinske kredite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka ima problem

Nemačka se suočava sa nedostatkom radne snage, posebno u visokokvalifikovanom sektoru, a prethodne godine u zemlji je bilo oko 570.000 nepopunjenih radnih pozicija, piše Dojče vele.

9:02

6.5.2024.

1 d

Podeli: