Srbija

Petak, 16.09.2011.

10:14

Nova fabrika za proizvodnju lekova

Farmaceutska kompanija "Ivančić i sinovi" otvoriće 28. septembra novu fabriku u Starim Banovcima u koju će zaposliti 50 ljudi.

Izvor: Beta

Default images

Direktor te kompanije Bratislav Ivančić kaže da je gotova prva faza izgradnje fabrike u koju je investirano četiri miliona evra i u kojoj će se proizvoditi osam miliona pakovanja lekova godišnje.

"U pripremnoj fazi izgradnje fabrike zaposlili smo oko 30 ljudi, a kad fabrika počne da radi zaposliće se još 50. Kad bude gotova i druga faza ovog projekta zaposlićemo ukupno 110 ljudi", naveo je on.

Prema rečima Ivančića, izgradnja fabrike u Banovcima se realizuje kao zajednički projekat sa Bugarskom kompanijom Sopharma i ukupna vrednost investicije je osam miliona evra.

"Druga faza izgradnje fabrike će biti realizovana u naredne dve do tri godine", kazao je on.

Zamenica direktora Nada Milovanović Ivančić je istakla da jedino u Srbiji privatne apoteke nemaju ugovore sa Republičkim zavodom sa zdravstveno osiguranje zbog čega pacijenti ne mogu da podižu lekove na recept kod privatnika.

"Čak i u svim zemljama u regionu postoje ti ugovori", istakla je ona i navela da kompanija "Ivančić i sinovi" svoje proizvode plasira u 3.000 apoteka u Srbiji, kao i na tržištu Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Kazahstana, Ukrajine i Bugarske.

Kompanija "Ivančić i sinovi" je osnovana 1991. godine i trenutno zapošljava oko 90 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

10 h

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

5 h

Podeli: