LDP: Sete se štednje kad dođe MMF

Liberalno demokratska partija (LDP) kritikovala je ekonomsku politiku Vladu Srbije i premijera Mirka Cvetkovića.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 22.08.2011.

17:27

Default images

U LDP-u tvrde da premijer štednju najavljuje isključivo u suretima sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

"Vlada Mirka Cvetkovića najavljuje štednju isključivo u susretima sa predstavnicima MMF-a i kada se uplaši da neće moći da dobije nove međunarodne kredite i garancije za minuse u budžetu", piše u saopštenju.

Kako je saopštio LDP, Vlada Srbije ne sprovodi nikakve reforme, a "gubitaška i partijski vođena javna i državna preduzeća ulaze u dugove i kredite koje će morati da vraćaju generacije građana".

"Od početka godine je bačeno bar 500 miliona evra na kredite države i subvencionisanje njenih monopolističkih preduzeća, finansiranje besmislenih partijskih projekata i uporno održavanje socijalne anestezije koja razara Srbiju", saopštio je LDP.

LDP je u saopštenju navela da Vlada Srbije vodi "demagošku ekonomsku politiku", umesto da vodi drugačiju poresku politiku, ukine monopole i subvencije gubitašima, reformiše penzijski fond, otvori regionalno tržište za robu iz Srbije, što je predlog te stranke.

Ta stranka je dodala da niko ne veruje vladi Mirka Cvetkovića da će u poslednjih šest meseci mandata uspeti da uradi ono od čega je tvrdoglavo bežala tri i po godine.

"Umesto toga, stranke vladajuće koalicije vode demagošku ekonomsku politiku i više se ponašaju kao mešetari na finansijskom tržištu nego kao ozbiljna vlada sa vizijom“, dodaju u LDP-u.

Kako je saopšteno, sve što Vlada Srbije najavljuje je usvajanje rebalansa budžeta u septembru kojim treba da se pokrije "nerazumno trošenje inače tankog budžeta u proteklih osam meseci".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: