Mrkonjić: Koridor - trka s vremenom

Ministar za infrastukturu i energetiku Milutin Mrkonjić izjavio je da će gradnja autoputa na Koridoru 10 biti završena 2012. ili 2013 godine.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 14.04.2011.

16:44

Default images

"Završeni su svi glavni projekti i najveći deo eksproprijacija, obezbeđene su i pare i sada je trka sa vremenom da se koridor završi 2012. ili 2013. godine", kazao je Mrkonjić novinarima na spajanju glavnog raspona mosta na Dunavu kod Beške.

Mrkonjić je istakao da je iz kredita obezbeđeno 1,2 milijarde evra za gradnju Koridora 10 i da takve projekte ne može da završi jedna vlada. Ocenio je i da više ne stoje kritike upućene za organizaciju gradnje Koridora 10.

Prema njegovim rečima, gradnju tog putnog pravca vodi preduzeće Koridori Srbije, a puteve održava Javno preduzeće Putevi Srbije i obe firme su u sklopu Ministarstva za infastrukturu, kojem i odgovaraju za svoj rad.

Mrkonjić je podsetio da je gradnja preostalih 330 kilometara autoputa na Kridoru 10 kroz Srbiju počela 2008. godine i kazao da se trenutno radi na 110 kilometara severnog kraka.

Direktorka građevinske kompanije Alpina u Srbiji Nevenka Sinđić kazala je da imaju dobru saradnju sa domaćim preduzećima i da je oko 40 konsultantskih i projektantskih kompanija učestvalo u izgradnji mosta kod Beške i više od 100 kompanija izvođača i podizvođača.

Najkritičniji deo izgradnje mosta koji se nalazi na Koridoru 10 je završen, kazala je direktorka firme koja gradi i deonice autoputa na istočnom kraku Koridora 10 u Srbiji.

Sinđićeva je izrazila uverenje da će do početka aprila 2011. godine biti završena obilaznica oko Dimitrovgrada i deo kraka od Pirota do Sikova, odnosno od Sikova do Dimitrovgada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

11 h

Podeli: