Cvetković: Telekom ne ispod cene

Vlada nije spremna da spušta cenu Telekoma Srbije ispod 1,4 milijarde evra u pregovorima sa Telekomom Austrija, izjavio je premijer Srbije Mirko Cvetković.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 07.04.2011.

15:56

Default images

Cvetković je kazao da to znači da Vlada Srbije neće prodati Telekom ispod minimalno utvrđene cene od 1,4 milijarde evra za 51 odsto kapitala te kompanije.

Premijer nije želeo da kaže dokle su stigli pregovori sa Telekomom Austrija o poboljšanju ponude te kompanije.

Telekom Austrija je jedina dostavio ponudu na tenderu za prodaju Telekoma Srbija i ponudio cenu od 950 miliona evra za 51 odsto kapitala i investicije od 450 miliona evra.

Povodom komentara da bi kupovinom Telekoma Srbija, austrijski Telekom stekao monopolsku poziciju u mobilnoj telefoniji jer je već vlasnik u Srbiji mobilnog operatora VIP mobajla, Cvetković je rekao da u tom sektoru problem nije pitanje monopola već eventualna zloupotreba monopolske pozicije.

"Zadatak regulatornih tela je da spreče zloupotrebe dominantnog položaja na tržištu", istakao je premijer.

On je dodao da bilo ko da kupi Telekom Srbija stiče monopol u fiksnoj telefoniji u kojoj ta kompanija ima udeo od 98 odsto na tržištu, naglašavajući da je samo pitanje kako da se spreči da se ta pozicija ne zloupotrebi.

Telekomu Austrija, koji je jedini dostavio ponudu na Medjunarodnom tenderu za prodaju 51 odsto kapitala "Telekoma Srbije", dat je rok da poboljša ponudu koji ističe u utorak 12. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: