Pajtić: Već smo dobri, bićemo bolji

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić kaže da će broj sekretarijata u pokrajinskoj vladi biti smanjen sa 17 na 12.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 05.04.2011.

14:14

Default images

Pajtić navodi i da nije reč o rekonstrukciji, već o "redukciji" njegovog kabineta.

"Zadovoljan sam svim sekretarima i nemam primedbe ni na koga. Ovo je vlada koja u proteklih sedam godina nije imala nijedan skandal niti aferu", rekao je Pajtić pred zasedanje Skupštine Vojvodine na kojem poslanici treba da potvrde izmene u vladi.

S druge strane, dodao je on, logično je da se izvrši "redukcija" pokrajinske vlade s obzirom na činjenicu da je smanjena i republička vlada pa je potrebno da se obezbedi i odgovarajuća koordinacija između dve vlade.

Prema njegovim rečima, manja administracija je i funkcionalnija."Uveren sam da će ionako dobra pokrajinska vlada biti još brža, efikasnija i uspešnija kada bude manja", kazao je Pajtić.

On je naveo da neće biti novih kadrovskih rešenja, niti novih članova vlade, kao ni otvaranja novih radnih mesta.

Pajtić je precizirao da će u novoj vladi biti spojeni sekretarijat za zaštitu životne sredine sa sekretarijatom sa urbanizam i arhitekturu, a njega će voditi Dušanka Sremački, koja je do sada vodila sekretarijat za urbanizam i arhitekturu.

Spojeni su i sekretarijat za socijalnu politiku i sekretarijat za zdravstvo, a njega će voditi dosadašnj sekretar za zdravstvo Atila Čengeri, dok će novi sekretarijat za kulturu i informacije, koji je nastao spajanjem resora kulture i resora informacija voditi dosadašnji sekretar za kulturu Milorad Đurić.

Spojeni su i sekretarijat za obrazovanje i sekretarijat za manjine, a taj sekretarijat će voditi dosadašnji sekretar za manjine Andor Deli. Novi sekretarijat za međunarodnu, regionalnu i međuopštinsku saradnju vodiće Tomislav Stantić, naveo je Pajtić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka ima problem

Nemačka se suočava sa nedostatkom radne snage, posebno u visokokvalifikovanom sektoru, a prethodne godine u zemlji je bilo oko 570.000 nepopunjenih radnih pozicija, piše Dojče vele.

9:02

6.5.2024.

1 d

Podeli: