Viz Er leti na 5 novih destinacija

Niskotarifna kompanija Viz Er najavila je da će uvesti letove na pet novih destinacija iz Beograda.

Srbija

Izvor: FoNet, Beta

Sreda, 01.09.2010.

14:04

Default images

"Viz Er će od 15. decembra leteti iz Beograda do Rima i Malmea a od aprila naredne godine do Stokholma, Ajndhovena i Minhena," najavio je na konferenciji za novinare generalni direktor Viz Era Jozef Varadi.

Viz Er iz Beograda već obavlja letove ka Londonu i Dortmundu. Najniža ukupna cena karte u jednom smeru, uključujući sve takse, iznosiće 24,99 evra ili oko 2.600 dinara.

Varadi je kazao da je kompanija odlučila i da u Beogradu otvori operativnu bazu, odnosno da u Beogradu bude stacioniran jedan njihov avion "erbas A320". On je najavio da će u prvo vreme iz Srbije zaposliti od 30 do 40 radnika.

Cilj kompanije je, prema rečima Varadija, da postane lider na srpskom tržištu. On je kazao da će na ovaj način doprineti razvoju srpske privrede.

Varadi je kazao da je Viz Er U poslednje tri godine od kada je počela ekonomska kriza u proseku za oko 30 odsto bolje poslovao, tako da planira da do kraja ove godine prevezu 10 miliona putnika.

Direktor Aerodroma "Nikola Tesla" Velimir Radosavljević je kazao da je u avgustu za 20 odsto povećan broj putnika u odnosu na isti period lane, tako da je preko tog aerodroma putovalo oko 359.000 putnika.

Avioni Viz era za Rim i Malme počeće da saobraćaju od 15. decembra, tri puta nedeljno za italijansku prestonicu, a dva puta za Švedsku.

Letovi za Ajndhoven, prema najavama, biće uvedeni od 1. aprila i saobraćaće dva puta sedmično, dok će linije za Minhen i Stokholm biti otvorene od 3. aprila, takodje dva puta u toku nedelje.
Predsednik Viz era rekao je da će, zajedno sa već pokrenutim letovima za Dortmund i London, ukupno sedam novih linija iz Srbije opsluživati oko 300.000 putnika u prvoj godini.

On je rekao da se karte za Viz er već mogu kupiti putem internet sajta te kompanije i najavio da će na njihovoj veb prezentaciji uskoro biti uveden i srpski jezik.

Državni sekretar za turizam Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Goran Petković rekao je da se, od ukupnog prometa putnika u Beogradu, oko 60 odsto odnosi na posetioce koji dolaze iz inostranstva.

Petković je istakao da se to pozitivno odražava na srpski turizam i izrazio očekivanje da će uvodjenjem novih letova Viz era broj turista biti povećan.

On je izrazio zadovoljstvo što građani Srbije imaju mogućnost da po povoljnim cenama putuju na pet novih destinacija u Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

8 h

Podeli: