Valjevo:Gorenje gradi novu fabriku?

Kompanija Gorenje zakupila je u Valjevu skoro pet hektara građevinskog zemljišta na 99 godina, za nešto više od dva miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 18.12.2008.

20:43

Default images

Kako je saopšteno iz Gradske uprave, zemljište kod Poljoprivredne škole dato je u zakup za 180 miliona dinara Gorenju kao najboljem ponuđaču. Predstavnici te slovenačke kompanije obavezali su se ugovorom da će u naredne četiri godine zaposliti 500 radnika.

Ranije je najavljivano da će Gorenje u Valjevu izgraditi još jednu fabriku, najverovatnije mašina za pranje rublja.

Kompanija Gorenje je 2006. godine u Valjevu otvorila fabriku rashladnih uređaja u kojoj trenutno radi 550 radnika svih profila, a u poslednje tri godine u Srbiju je uložila više od 50 miliona evra.

Direktor "Gorenja Beograd" Marko Mrzel nedavno je izjavio da će ta kompanija iz fabrika u Srbiji u ovoj godini izvesti robu u vrednosti od više od 70 miliona evra. Vrednost izvoza fabrike u Valjevu procenjuje se na 56 miliona evra.

Prema njegovim rečima, Gorenje iz Srbije izvozi 80 odsto proizvodnje, a na tržištu Srbije u 2008. godine biće prodato 315 hiljada aparata za domaćinstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: