Sindikat: Oprema ostaje u Zastavi

Fabrička oprema na kojoj su se proizvodila vozila “jugo”, “florida” i “zastava 101” biće sačuvana i neće se prodavati u "staro gvožđe", kažu u sindikatu Zastave

Srbija

Izvor: B92

Subota, 13.12.2008.

13:44

Default images

Predsednik Samostalnog sindikata fabrike automobila Zoran Mihajlović je tražio da se ta oprema ne prodaje sve dok Fijat ne da kompletne garancije i isplati predviđenih 200 miliona evra.

"Od Agencije za privatizaciju i vlade dobili smo saglasnost da oprema ostane u Kragujevcu", rekao je on i dodao da će deo opreme biti premešten u dve hale u krugu fabrike Zastava, a deo u fabriku "Rezervni delovi".

"Znamo da je 2009. godine krizna i za svetske automobilske gigante, pa zato moramo da budemo pripremljeni i za lošu varijantu", rekao je Mihajlović. Prema njegovim rečima, još se ne zna koji će se modeli automobila proizvoditi u Fijatovoj fabrici u Kragujevcu.

Prema saznanjima sindikata, bord direktora Fijata treba ovih dana da odluči šta će se raditi u situaciji svetske ekonomske krize. "Možemo da očekujemo svakakve informacije, a ja ne bih voleo da dobijemo neku lošu", rekao je Mihajlović.

Prema nezvaničnim saznanjima Mihajlovića, moguće je da uopšte ne počne planirana proizvodnja "punta" i da je preuranjena najava o izvozu u Rusiju.

"Smatram da će Fijat verovatno odustati od prvobitne poslovne politike i mnogih stvari koje je nameravao da radi ovde", rekao je Mihajlović. Prema njegovim rečima, Fijat će se zbog krize opredeliti za izradu manjih, jeftinijih automobila, inoviranih modela A klase.

Mihajlović je izrazio očekivanje da će se u Fijatovim fabrikama u Brazilu, Poljskoj i u Srbiji raditi tri sasvim nova modela. "Moguće je da će to biti inovirane verzije ‘punta’, ‘grande punta’ ili ‘ćinkvećenta’", rekao je Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

11 h

Podeli: