Počela uplata akcija fonda Trijumf

Upis i uplata akcija zatvorenog investicionog fonda Trijumf elit (Triumph elite), počeli su danas i trajaće do 11. avgusta.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.06.2008.

11:49

Default images

U toku trajanja javnog poziva biće distribuirano najmanje 250 akcija, čija je nominalna vrednost 100.000 dinara, što je i minimalan iznos uplate u fond Trijumf elit.

Tri dana po okončanju javnog poziva, tačnije 14. avgusta biće održana Osnivačka skupština ovog fonda, nakon čega sledi dobijanje rešenja o odobrenju izdavanja akcija, upis fonda Trijumf elit u registar Agencije za privredne registre i Registar investicionih fondova Komisije za hartije od vrednosti.

Namera Društva "Citadel Asset Management", koje će upravljati ovim fondom je da započne sa investiranjem sredstava odmah po njegovom upisu u Registar investicionih fondova, dok se listiranje akcija ovog fonda na Beogradskoj berzi očekuje tokom novembra 2008. godine. "

"Zatvoreni investicioni fond Trijumf elit će se prvenstveno fokusirati na ulaganja u firme iz oblasti nekretnina, građevinarstva i infrastrukture, budući da je investiciona politika ovog fonda da više od 50 odsto vrednosti svoje imovine ulaže u akcije firmi kojima se ne trguje na berzi, kao i udele društava sa ograničenom odgovornošću koja su registrovana u Srbiji", kaže Aleksandar Krtinić, generalni direktor Društva "Citadel Asset Management".

On dodaje da se drštvo opredelilo za investiranje u sektore nekretnina, građevinarstva i infrastrukture jer na osnovu iskustva drugih zemalja u regionu, u periodu daljeg približavanja Evropskoj uniji te sektore očekuje izuzetan rast.

"Naša želja je da uhvatimo taj uzlazni trend i da omogućimo investitorima da kroz fond Trijumf elit zadovolje svoja očekivanja", istakao je Krtinić.

Prema njegovim rečima, rast vrednosti nekretnina u Srbiji i unapređenje ulaganja u infrastrukturu tesno su povezani sa rastom bruto društvenog proizvoda (BDP) naše zemlje. Osim toga, sve analize kompanije Citadel predviđaju da će taj rast u sledećih 10 godina biti u proseku oko sedam odsto godišnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: