"Uno Martin" ulaže u proizvodnju

Šabački proizvođač konfekcije "Uno Martin" objavio je da je kupio opremu za proizvodnju materijala za balističku zaštitu, vrednu preko četiri miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 10.04.2008.

12:23

Default images

Prema rečima vlasnika te kompanije Nebojše Martinovića, pogon koji se pravi u Šapcu treći je te vrste u Evropi, a omogućiće proizvodnju materijala za pancire, vojne šlemove i drugu antibalističku opremu.

"Do sada se u Srbiji ta oprema samo šila, jer smo uvozili komponente. Sada će ti zaštitni materijali od ugljovodoničnih karbonskih vlakana biti proizvođeni kod nas i imaćemo sopstvene gotove proizvode", rekao je on novinarima tokom prezentacije zaštitnih materijala.

Martinović je naglasio da šabačka fabrika već ima kupce za antibalističku opremu, iako još nije počela proizvodnju.

Nova fabrika materijala za balističku zaštitu počeće proizvodnju 1. jula, a uposliće 50 radnika.

Kako je rečeno na promociji novih proizvoda, karbonska tkanina od koje se prave zaštitni prsluci može da zaustavi metak "magnuma 357", a isti materijal se koristi i u avio ndustriji kao i za proizvodnju propelera vetrenjača.

Kompanija "Uno Martin" je samo u prošloj godini izvezla u susedne zemlje zaštitnu opremu vrednu šest miliona evra.

Opremu te firme nosi policija Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

15 h

Podeli: