Koštunica zove investitore da ulažu

Za dalji ekonomski napredak zemlje posebno su značajne direktne strane investicije, kaže Vojislav Koštunica.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Sreda, 19.03.2008.

18:03

Default images

Predsednik odlazeće Vlade Srbije je izjavio u razgovoru sa predstavnicima Saveta stranih investitora u Srbiji da predstojeći parlamentrani izbori ne mogu ni na jedan način da umanje priliv stranih investicija u Srbiju.

On je pozvao strane investitore da "još više ulažu u Srbiju, jer se pokazalo da je Srbija najbolje mesto za investiranje u regionu i da je donošenjem novog Ustava i usvajanjem velikog broja sistemskih zakona zagarantovana puna pravna sigurnost za sve investitore".

Predsednik odlazeće Vlade je rekao i da će Srbija "još jače nastaviti svoju borbu za Kosovo i Metohiju i da povećanje stranih investicija iz svih država može samo da nam pomogne da na međunarodnom planu zaštitimo prava Srbije koja su zagarantovana Poveljom UN".

Predsednik Saveta stranih investitora Stajn Erik Velan je kazao da strani investitori imaju razumevanje za prilike sa kojima je Srbija suočena, i da su „ulažući u Srbiju preuzeli odgovornost da pomognu ostvarivanju zajedničkog cilja, a to je dalji ekonomski razvoj Srbije“.

Velan je istakao da je za strane investitore koji posluju u Srbiji veoma značajno što im je još jednom potvrđeno jasno opredeljenje za stabilnost poslovne klime i za obezbeđivanje jednakih uslova za sve koji posluju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

10 h

Podeli: