Niški aerodrom traži “Open sky“

Niškom aerodromu je neophodna ratifikacija Sporazuma o slobodnom nebu (Open sky) kako bi uveo nove linije.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 08.11.2007.

14:46

Default images

Direktor aerodroma "Konstantin veliki" Radisav Radojković je kazao da bez sporazuma o slobodnom nebu, kojim se liberalizuje aviosaobraćaj, nijedna ozbiljna aviokompanija ne želi da ulazi na tržište gde je čekaju velike birokratske prepreke za dobijanje dozvole.

"Sporazum o slobodnom nebu je jedna od obaveza Srbije za ulazak u Evropsku uniju, ali je očigledno da postoje brojni prioriteti jer ratifikacija još nije došla na dnevni red", rekao je on.

Direktor niškog aerodroma je kazao da su poslanici iz Niša pokrenuli inicijativu za što bržu ratifikaciju sporazuma. Osim ratifikacije Sporazuma o slobodnom nebu postoje i sugestije za tehnička poboljšanja na niškom aerodromu navode kao neophodan uslov za dalji razvoj međunarodnog saobraćaja.

Sa niškog aerodroma srpski Jat ervejz leti dva puta sedmično do Ciriha i turski avio prevoznik Atlas džet tri puta nedeljno leti do Istanbula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: