Telekom spreman za konkurenciju

Nakon zvaničnog zahteva SBB-a za dobijanje licence za fiksnu telefoniju, u Telekomu Srbije kažu da su spremni za tržišnu utakmicu

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 12.09.2007.

17:20

Default images

U toj kompaniji, međutim, kažu da je još rano govoriti o budućem odnosu ovog preduzeća prema novim operatorima fiksne telefonije jer još nisu definisani okviri i uslovi pod kojima će se druga licenca izdati.

"Ulazak novog operatora na tržište zavisi prvenstveno od regulative i zakona koji se prethodno moraju definisati, tehničkih i komercijalnih uslova, kao i nove tarifne politike u skladu sa tržišnim uslovima", ističu u sektoru za spoljne odnose Telekoma.

Ministarka za telekomunikacije i informatičko društvo Aleksandra Smiljanić rekla je povodom zahteva najvećeg kablovskog operatora SBB-a za dobijanje licence za fiksnu telefoniju da prilikom odlučivanja o uvođenju drugog operatera fiksne telefonije treba ispitati u kojoj bi meri to ugrozilo sposobnost Telekoma da pruža neprofitabilne usluge i obezbedi univerzalni pristup uslugama fiksne telefonije.

Postoji opasnost da kablovski operater SBB preuzme "bolje platiše", a time onemogući Telekom da pokrije troškove za pružanje neisplativih usluga, kazala je Smiljanićeva.

U Telekomu smatraju da je uvođenje novog operatora "normalan i očekivan nastavak procesa liberalizacije telekomunikacionog tržišta" i dodaju da je ta kompanija “već pokazala spremnost za rad u tržišnim uslovima, što dokazuju odlični poslovni rezultati mobilne telefonije i Interneta, gde konkurencija odavno postoji”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: