Srbija

Sreda, 21.02.2007.

15:52

Dokapitalizacija Metals banke

Skupština akcionara Metals-banke iz Novog Sada donela je odluku o novoj dokapitalizaciji.

Izvor: B92

Default images

Metals-banka će emitovati 55.000 običnih akcija čija ukupna vrednost, sa emisionom premijom, iznosi 2.062.500.000,00 dinara. Akcije se plaćaju u gotovom novcu, a njihovi kupci mogu biti fizička i pravna, domaća i strana lica.

Od ukupne emisije od 55 hiljada akcija, polovina ili 27,5 hiljada će biti ponuđeno akcionarima sa pravom prečeg upisa, koji to pravo mogu koristiti u roku od 21 dana od početka roka za upis i upatu.

Slobodnoj prodaji je namenjeno drugih 27,5 hiljada akcija, a upis po ovom  osnovu traje 35 dana od dana označenog za otpočinjanje upisa i uplate akcija.

Cilj nove dokapitalizacije je, kako stoji u saopštenju Metals banke, povećanje osnovnog kapitala, a u cilju razvijanja novih bankarskih proizvoda i usluga i obezbeđenja konkurentnosti na tržištu.

O datumu otpočinjanja upisa i uplate javnost će biti blagovremeno obaveštena, putem javnog poziva i poslovnih vesti u sredstvima javnog informisanja, piše u saopštenju Metals banke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija se okrenula Kini, ali uzalud

Ruski Gasprom mogao bi da se suoči s dugim periodom lošeg poslovanja, dok pokušava domaćim tržištem i izvozom u Kinu da popuni prazninu nastalu evropskim bojkotom.

20:22

13.5.2024.

1 d

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

3 h

Podeli: