Karte jeftine, a svi žele opet da lete s komšijama

Doprinos nacionalnog avio-prevoznika Montenegro erlajnsa crnogorskoj turističkoj privredi je između 150 i 200 miliona evra na godišnjem nivou

Region

Izvor: B92

Nedelja, 21.01.2018.

11:14

Karte jeftine, a svi žele opet da lete s komšijama
Foto: Getty images

To je, na osnovu rezultata istraživanja tržišta, saopštio komercijalni direktor, Dragan Popović i dodao da kompanija predstavlja značajan generator razvoja ekonomije.

“Rezultati istraživanja tržišta pokazuju da je doprinos MA crnogorskoj turističkoj privredi samo u periodu letnje sezone od 1. juna do 30. septembra blizu 120 miliona evra, a kada je reč o godišnjem nivou, onda ukupan doprinos MA crnogorskoj turističkoj privredi iznosi između 150 i 200 miliona eura”, rekao je Popović u intevjuu agenciji Mina-business.

MA je za svoje potrebe angažovao referentnu kompaniju, koja je od 1. jula do 30. septembra prošle godine sprovela istraživanje tržišta na reprezentativnom uzorku putnika/ispitanika na crnogorskim aerodromima.

“Takođe na bazi tog istraživanja kao najveći motiv putovanja putnici/ispitanici su naveli ‘turističku posetu’, dok su kao opredeljujući faktor pri odlučivanju da putuju sa nacionalnim avio-prevoznikom MA naveli cenu naših karata”, objasnio je Popović.

Kada je reč o stepenu zadovoljstva kompanijom 94,5 odsto ispitanika je zaokružilo odgovor ‘veoma dobro’ i ‘odlično’. A njih 96 odsto je odgovorilo da bi ponovo leteli sa Montenegro erlajnsom..

“MA je u prošloj godini prevezao ukupno 568,59 hiljada putnika u sve tri kategorije saobraćaja, u redovnom, čarter i code share saobraćaju, uz ostvareni nalet od 10,38 hiljada blok sati, odnosno 6,96 hiljada letova, sa flotom od pet aviona”, precizirao je Popović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: