Prodaje se Rudnik boksita u Nikšiću

Stečajni upravnik nikšićkog Rudnika boksita raspisao je oglas za prodaju imovine preduzeća po početnoj ceni od 14 miliona evra.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.07.2014.

15:34

Default images

Zainteresovani za kupovinu treba da dostave pisane ponude do 22. avgusta na adresu Privrednog suda, a ponude će biti otvorene 1. septembra, prenosi portal Vijesti.me.

Predmet prodaje je nepokretna i pokretna imovina Rudnika boksita, koju čine građevinski objekti sa zemljištem u Opštini Nikšić sa poslovnim zgradama u privredi.

Na prodaju je i zemljište kao i proizvodna postrojenja, oprema i uređaji, transportna sredstva i druga pokretna imovina nikšićkog preduzeća.

Imovina se prodaje u viđenom stanju, bez garancija kupcu i bez prava kupca na naknadni prigovor i reklamaciju.

Svi ponuđači dužni su da za kupovinu ukupne imovine dužnika uplate depozit od 1,4 miliona evra.

Privredni sud u Podgorici proglasio je 26. februara bankrot u Rudnicima boksita, jer niko u zakonskom roku, koji je istekao 19. februara, nije dostavio plan reorganizacije preduzeća.

U Rudnicima boksitima je u novembru prošle godine uveden stečaj na zahtev Crnogorske komercijalne banke (CKB) zbog duga od 1,59 miliona evra.

Ukupno prijavljenih potraživanja ima oko 130 miliona evra, od čega država potražuje oko 11 miliona evra a radnici oko 4,5 miliona evra.

Kombinat aluminijuma (KAP) najviše potražuje, oko 43 miliona evra, kao i kompanija Shasta universal INVC registrovana na Britanskim devičanskim ostrvima, koja potražuje 21,5 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

12 h

Podeli: