Ostali bez investitora - spasioca

Neslavni kraj potencijalno najvećeg investitora u Makedoniji, indijskog biznismena Subrate Roja. Roj planirao da investira i u srpsku privredu.

Region

Izvor: B92, Novosti

Subota, 01.03.2014.

11:13

Default images

U Skoplju pompezno najavljen kao najveći strani investitor u Makedoniji, kontroverzni indijski preduzetnik Subrata Roj, uhapšen je "kod kuće“ u gradu Luknovu, na osnovu naloga Vrhovnog suda Indije zbog izbegavanja suđenja za obmanu malih investitora tešku četiri milijarde dolara.

Očekuje se da će Roj u pritvoru ostati do 4. marta, kada je, kako se navodi u agencijskim informacijama, zakazano novo sudsko ročište. Dve firmi iz sastava "Sahara grup“, kontroverznog vlasnika Roja, pod optužbom su zbog sticanja 3,9 milijardi dolara preko nelegalnih hartija od vrednosti.

Nadležne iz vlade premijera Nikole Grueskog su Roja predstavljali kao čoveka koji će presudno uticati na privredno oživljavanje posustale ekonomije Makedonije.

Iz "Sahare Makedonija“ je potvrđeno da zasada nema nikakvih promena u ivesticionim planovima u ovoj zemlji. Najveći od svih pompezno najavljenih je onaj koji je na obalama Ohridskog jezera trebalo da se okonča podizanjem „makedonskog Las Vegasa“ - ekskluzivnog turističkog kompleksa na lokalitetu Ljubaništa, delom i na crkvenom posedu kraj manastira Sveti Naum.

Roj je za pet miliona evra u Ohridu kupio hotel "Slavija“, a najavio je i izgradnju spomen-obeležja u čast Majke Tereze na poklonjenom placu u centru Skoplja.

Podsetimo, indijski biznismen najavio je da će ove godine posetiti Srbiju kako bi procenio mogućnosti za investiranje u srpsku privredu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

19 h

Podeli: