Crnogorci će biti šampioni golfa

Boka Grupa će izgraditi šampionski teren za golf u vrednosti od 180 miliona evra u mestu Montepranca u Tivtu, piše bankar.me.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 14.03.2013.

20:30

Default images

Postoji statistička verovatnoća da među današnjom generacijom studenata možemo pronaći budućeg šampionskog golfera jer Crna Gora ima potencijal da na svetskoj sceni trijumfuje u još jednoj sportskoj disciplini, kaže osnivač Boka Grupe Džon Kenedi.

Pored toga što će izgraditi vrhunski teren iz Boka Grupe najavljuju i da će napraviti program stipendiranja kao deo korporativne društvene odgovornosti kako bi pronašli i trenirali sledeću generaciju crnogorskih golfera i kako bi stvorili budućeg šampiona.

Džon Kenedi izjavio: “Budući šampion je negde u Crnoj Gori. On to možda još ne zna, i možda nikad neće ni saznati ako mu se ne pruži mogućnost. Novi golf teren i stipendija kao podrška lokalnom treniranju igrača, napraviće mostove i nadamo se da će dati šansu nekom momku ili devojci među današnjom generacijom studenata da se takmiči u budućnosti i pobeđuje za svoju zemlju. Veoma smo zainteresovani da krenemo u potragu što pre i čim napravimo neophodan teren. Sa otvaranjem pravog vežbališta, napravićemo plan kako da identifikujemo i razvijemo skrivene sposobnosti za koje znamo da postoje tu negde.Takođe razmatramo otvaranje letnje škole gdje bi uključili što više mladih igrača i doveli ih do nivoa rekreativnog igranja i kako bi promovisali sport. Ovakvu mogućnost mi ćemo stipendirati u okviru našeg programa Korporativno društvene odgovornosti.

Boka Grupa će u prvoj fazi golfa u Tivtu napraviti vežbalište i grin za patovanje svetske klase. Tim od 4 britanska strukovna eksperta u oblasti dizajniranja golfa proveli su prošlu nedelju u Crnoj Gori na lokaciji, radeći na analizama potencijala i razmatrajući buduće operativne zahteve golf kompleksa. Boka Grupa je objavila prve idejne koncepte vežbališta za koje predviđa da će biti implementovan od šest do osam meseci od finalnog usvajanja detaljnog urbanističkog plana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

10 h

Podeli: