"Nećemo preživeti bez kredita MMF"

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić kaže da su vlasti u tom entitetu spremne za razgovore sa MMF -om koji se najavljuju za 16. maj.

Region

Izvor: B92

Petak, 11.05.2012.

09:34

Default images

"Ovu godinu bismo nekako i mogli preživeti bez MMF-a, ali ne i sledeću, i to zbog 350 miliona maraka dugova. Zbog toga je vrlo bitno da se svi subjekti u BiH pripreme i naprave jednu platformu i da krenemo u ispunjavanje onih uslova koji su nužni za novi kredit", kazao je Nikšić za Dnevni avaz.

Federalni premijer smatra da je za Federaciju BiH preko potrebno da se obnovi kreditni aranžman s MMF, te da predstavnici MMF i Svetske banke zahtevaju uštedu javne potrošnje, kao i reviziju davanja iz budžeta. Naglasio je da će vlada Federacije BiH ozbiljno razmišljati o eventualnom daljnjem restrukturiranju budžeta, ali da to zavisi od sudbine razgovora sa MMF.

On je dodao da ekonomska kriza ostavlja trag na Federaciju BiH, da firme veoma teško opstaju na tržištu, kao i da vlada čini sve da stvori ambijent u kojem bi se olakšalo poslovanje preduzeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

9 h

Podeli: