Region

Ponedeljak, 03.03.2008.

17:02

Propala prodaja Telekoma Slovenije

Komisija za prodaju 49,13 odsto državnog učešća u Telekomu Slovenije odlučila je da ne budu prihvaćene dve preostale ponude.

Izvor: Beta

Default images

Ponude su dostavili britansko-nemački konzorcijum Bain Kapital end Aksos Kapital end BT, i islandski Skipti, a odbijanje znači da ta kompanija za sada ostaje u slovenačkom vlasništvu.

Komisija za prodaju državnog učešća u Telekomu Slovenije je proučila ponude i zaključila da niko od ponuđača do predviđenog roka nije pripremio ponude na prihvatljiv način, rekao je generalni direktor direktorata za elektronske komunikacije u ministarstvu privrede Matjaž Janša.

Sa takvom odlukom, prema rečima Janše, komisija je zatvorila konkurs, ali nije prestala sa radom, i trebalo bi da se sastane već iduće nedelje. Ministar privrede Slovenije Andrej Vizjak nije isključio mogućnost i inicijalne javne ponude (IPO).

Na odluku Komisije da ne prihvati nijednu od dve ponude za kupovinu Telekoma Slovenije, Ljubljanska berza je danas privremeno zaustavila trgovanje akcijama Telekoma, čija je vrednost do tada opala i zastavila se na 300 evra.

Prema rečima Matjaža Bernika iz brokerske kuće Ilirika, odluka komisije je bila očekivana, i zbog toga ona "u ovom trenutku nije drastična", jer je tržište na nju računalo i uračunalo je u vrednost akcija.

Brokerske kuće u Sloveniji smatraju da će akcije Telekoma kratkoročno pasti i do 10 odsto, ali da drastičnijeg pada njihove vrednosti neće biti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Podeli: