"Ovo je primer da zadrugari mogu da egzistiraju"

Ministar u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić obišao je zemljoradničku zadrugu "Agro zdravlje"

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 01.11.2017.

19:51

Foto: Thinkstock

Zadrga u selu Ralja i gazdinstvo zadrugara Dragoslava Jovanovića iz Udovice kod Smedereva, uspešno se bavi otkupom i skladištenjem ratarskih kultura,

Krkobabić je novinarima kazao da je zadruga "Agro zdravlje" osnovana 2007. godine i da se uspešno bavi otkupom i skladištenjem ratarskih kultura, a da postoji mogućnost proširenja skladišnih i tehnoloških kapaciteta.

"Ova zadruga je primer da zadrugari mogu da egzistiraju. Ideja je da male posede zemlje objedine i formiraju zadruge koje će predstavljati zaokružene organizacione i tehnološko-ekonomske celine", kazao je Krkobabić.

On je dodao da želi da mali proizvođači postanu robni proizvođači.

"Predviđena podsticajna sredstva u narednoj godini su oko osam miliona evra, a u naredne tri godine oko 25 miliona evra", rekao je Krkobabić.

On je podsetio da Vlada daje 50 hiljada evra za osnivanje novih i 100 hiljada za postojeće zadruge, dok je na lokalnoj samoupravi da obezbedi infrastrukturu i da u planu budžeta za narednu godinu pedvidi sredstva za pospešivanje rada zadruga.

Zadrugar Dragoslav Jovanović rekao je da sa pet hektara zemljišta "ako se pametno obrađuje, može lepo da živi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: