Koridori, šta vam rade izvođači?

Vlada Srbije i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture će rešiti problem meštana sela Lalinci kod Ljiga, koji protestuju na Koridoru 11.

Izvor: B92

Petak, 20.03.2015.

09:29

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Međutim, tražiće i odgovornost Koridora Srbije, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Dejan Trifunović.

On je rekao da meštani imaju velikih problema sa izvođačem radova, zbog infrastrukture, jer nemaju prilaz lokalnim i javnim putevima, ne mogu da koriste svoje vodozahvate, a izvorište je devastirano. Meštani ljiškog sela Lalinci traktorima i mehanizacijom blokirali su u četvrtak radove na Koridoru 11 u tom mestu, jer je, kako tvrde, 40 domaćinstava "odsečeno od sveta". Prema rečima meštanina tog sela, pristupni putevi su uništeni, a pojedine kuće skoro da celu godinu nemaju vodu.

"Za Vladu Srbije je najvažnija realizacija početih projekata, ali zbog toga neće trpeti nijedna porodica, neće imati problema nijedan zaseok", kategoričan je Trifunović. On je konstatovao da je očigledno da na terenu investitor u ime države - preduzeće Koridori Srbije ne obavlja na adekvatan način svoj posao, jer je ono tamo i investitor i nadzor.

"Ne može izvođač radova da se ponaša kako hoće i da radi šta hoće na terenu, ukoliko ima efikasan nadzor. Ova situacija govori da Koridori Srbije nemaju adekvatnu kontrolu na terenu i zbog toga će se uključiti resorno ministarstvo kako bi rešilo probleme na terenu", kazao je Trifunović.

Mi ćemo preduzimati niz mera iz dana u dan, kad su u pitanju radovi na terenu, kako bismo ljudima omogućili normalan život, da im putevi budu dostupni, da mogu da idu u prodavnice, školu, na groblja, da koriste svoja igrališta...

"Ne smemo dozvoliti da toliko dugo traje taj problem i da preduzeće, koje je nominovala država, ne preduzima ništa", kazao je Trifunović, dodajući da to potvrđuje potrebu, da dođe do spajanja Koridora i Puteva Srbije, na čemu insistiramo, jer ćemo imati jedno efikasno preduzeće".

Mi ćemo brzo reagovati i već večeras na licu mesta počinjemo da preduzimamo konkretne akcije, najavio je Trifunović u četvrtak uveče, na odlasku za Ljig.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: