Knauf Srbija izvozi u Arabiju

Surdulička fabrika za proizvodnju termoizolacionog materijala kamene vune Knauf Insulation izvezla je prvi kontigent od 30 kontejnera u Saudijsku Arabiju.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 12.08.2013.

13:20

Default images

Kontigent je vredan oko 200.000 evra.

U saopštenju se navodi da je to prvi projekat u okviru kojeg će na Bliskom istoku u izgradnji biti korišćeni proizvodi iz Srbije, a on obuhvata dopremanje 30 kontejnera, odnosno 29.000 kvadratnih metara kamene mineralne vune.

Kako je precizirano, proizvodi će biti ugrađeni u ravne krovove koji su karakteristični za industrijske i komercijalne objekte.

Dodaje se da su partnerske kompanije iz Saudijske Arabije prepoznale da kamena mineralna vuna u tim sistemima predstavlja najbolje resenje sa aspekta termičke i zvučne zaštite, ali i zaštitu od požara.

Podseća se da je u fabriku kamene vune u Surdulici, od 2007. godine kada je bila velika rekonstrukcija, uloženo više od 25 miliona evra.

U Knaufu radi više od 5.000 zaposlenih u preko 35 zemalja i u nešto više od 30 proizvodnih pogona širom sveta na proizvodnji kamene mineralne, staklene mineralne i drvene vune, kao i ekstrudiranog i ekspandiranog polistirena i ekstrudiranog polietilena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: