Kravica poskupljuje od oktobra?

Mleko i mlečni proizvodi Imleka mogli bi da poskupe od oktobra, kada ta kompanija planira da poveća otkupnu cenu mleka za 1,5 do dva dinara

Izvor: B92

Sreda, 22.08.2012.

12:03

Default images

Kako je izjavila direktorka koroprativnih poslova Denjub fuds grupe, u okviru koje Imlek posluje, Svetlana Glumac "otkupna cena mleka koju Imlek plaća proizvođačima sada iznosi 36 dinara za litar, a nakon njenog povećanja doći će i do neznatne korekcije maloprodajne cene naših proizvoda, verovatno za jedan do dva dinara".

Glumac je navela da je još rano da se kaže koji će proizvodi i za koliko tačno poskupeti, jer tek treba da se rade proračuni. Ona je istakla da se Imlek trudi da obezbedi dovoljno mleka za preradu i da do sada i pored velike suše i visokih temperatura nije bilo oscilacija u isporučenim količinama sirovog mleka od oko 2.000 kooperanata.

"Što se tiče Imleka, ne očekujem nestašice mleka", kazala je ona.

Denjub fuds grupa mesečno za tržište Srbije i regiona, gde takodje ima mlekare, proizvede izmedju 18 i 19 miliona litara mleka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: