Delez isplatio dobavljače Maksija?

Belgijski Delez je u protekla dva meseca, od kada je preuzeo srpski Delta Maksi potrošio dosta vremena na sređivanju odnosa sa dobavljačima.

Izvor: B92, Beta

Petak, 14.10.2011.

14:17

Default images

To je izjavio generalni direktor Deleza za Srbiju, Crnu Goru i BIH Dejvid Vander Skuren, ali nije precizirao da li to znači da su dobavljači isplaćeni.

Skuren je naveo da je to bila jedna od prvih stvari na kojoj su u toj kompaniji radili.

Radili smo na ažururanju dugovanja prema dobavljačima i želim da kažem da poštujemo lokalne ugovore sa njima, istakao je Skuren.

Skuren je kazao da u lancima Tempa i Maksija za sada neće biti otpuštanja zaposlenih, da je cilj kompanije da održi poslovanje i širi prodajne objekte.

Belgijski Delez je krajem jula i zvanično preuzeo kompaniju Delta Maksi za 932,5 miliona evra, uključujući i neto dug od ukupno 318 miliona evra.

Predstavnici Deleza i Delta holdinga, u čijem je sastavu Delta maksi, potpisali su kupoprodajni ugovor 3. marta, ali je Komisija za zaštitu konkurencije tek 13. jula dala dozvolu za preuzimanje.

Delta Maksi je pre prodaje Delezu dobavljače isplaćivao sa velikim zakašnjenjem, pa su novac dobijali i tek posle 180 ili 270 dana posle isporuke robe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: