Država nije sklona prodaji Telekoma

Državni vrh sada nije sklon prodaji najuspešnije srpske firme i veoma pažljivo sagledava i argumente koji govore suprotno kaže direktor Telekoma Branko Radujko.

Izvor: Tanjug, Veèernje novosti

Ponedeljak, 23.02.2009.

08:17

Default images

"Odluka o privatizaciji Telekoma u ovom trenutku ne postoji. Priča o privatizaciji stara je koliko i sam Telekom, budući da je 49 odsto akcija kompanije prodato odmah po osnivanju.Radi se o veoma važnoj kompaniji za našu ekonomiju, pa se odluka o privatizaciji ne može donositi brzo, bez pažljivih analiza", rekao je Radujko.

On je nedavno naveo da ako država odluči da ne prodaje Telekom Srbije mora da postane aktivan akcionar u njegovom upravljanju i da se postavi kao privatan vlasnik.

Direktor Telekoma kaže da ovog trenutka nisu predviđena dalja poskupljenja telefoniranja, "iako su naše cene u domaćem saobraćaju i dalje znatno niže od cena u okruženju".

Radujko je izrazio očekivanje da ćemo ubrzo dobiti novog operatera u fiksnoj telefoniji i nadu da će se to desiti u narednih nekoliko meseci.

"Telekom u tome vidi veliku šansu za sebe, kao što nas je konkurencija podstakla da budemo mnogo bolji i uspešniji u mobilnoj telefoniji. Ipak, to je pitanje za regulatore - Ratel i Ministarstvo za telekomunikacije", kaže direktor "Telekoma".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

5 h

Podeli: