Hektar na trasi autoputa 5.000 evra

Vlasnici zemljišta na trasi budućeg autoputa Beograd-Požega dobijaće pet hiljada evra po hektaru, prenosi agencija Beta.

Izvor: B92

Sreda, 05.12.2007.

15:11

Default images

Kako su naveli u opštinskoj upravi Uba, preliminarna cena od pet hiljada evra po hektaru eksproprisanog zemljišta važiće za deonicu autoputa Horgoš-Požega, od petlje Ostružnica, kod Beograda, do Požege u ukupnoj dužini od 148 kilometara.

"Vlasnici nezadovoljni ponuđenom cenom moći će da pokrenu sudski spor, ali neće moći da spreče početak radova i planiranu dinamiku gradnje", kažu u opštinskoj upravi.

Širina eksproprisanog pojasa, u prvoj fazi, iznosi 50 metara namenjenih samom autoputu, što znači da bi se dodatnom eksproprijacijom morala obezbeđivati podloga za infrastrukturu poput optičkih telefonskih kablova, eventualnih elektroenergetskih kablova i budućeg gasovoda za šest opština Kolubarskog okruga.

Cena hektara poljoprivrednog zemljišta u opštinama Kolubarskog okruga kreće se između pet i 15 hiljada evra. izuzimajući delove u blizini ugljenokopa Tamnava u lajkovačkoj i ubskoj opštini, rekli su Beti dobri poznavaoci prilika u tom kraju.

Poslove eksproprijacije vodiće posebno preduzeće Vlade Srbije "Sever-jug", a operativni deo na terenu moraće da odrade lokalne opštinske uprave i njihove urbanističke službe, koje će iz Beograda dobijati direktna zaduženja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: