Počela proizvodnja nove Opel Insignije / FOTO

Insignia Grand Sport, koja je predstavljena srpskoj publici na aktuelnom sajmu automobila u Beogradu, izrađuje se u pogonu u Riselshajmu.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.03.2017.

11:12

Počela proizvodnja nove Opel Insignije / FOTO

Svečanosti povodom zvaničnog početka proizvodnje modela koji je svetsku premijeru imao početkom marta na ženevskom auto-salonu, prisustvovao je izvršni direktor kompanije Opel, Karl-Tomas Nojman.

Prvi primerak koji se sišao sa fabričke linije bio je 2.0 litarski dizelaš sa 170 ks, u Abalone White beloj nijansi.
Nojman je izjavio da je Opel uložio više od 500 miliona evra u modernizaciju pogona i pripremu za proizvodnju modela Insignia Grand Sport.

Druga generacija Insignije postavljena je na potpuno novu mehaničku platformu koja je omogućaila značajne uštede u masi vozila u odnosu na odlazeći model, čak do 200 kg u zavisnosti od verzije i motora.
Opel Insignia Grand Sport u Srbiji košta od 20.080 evra, dok je u Nemačkoj cena najjeftinije verzije 25.940 evra.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: