PSA blizu dogovora o kupovini marke Opel

Očekuje se da će francuska automobilska grupacija nakon pregovora sa General Motorsom, koji se nastavljaju tokom vikenda, početkom sledeće sedmice objaviti detalje o kupovini brendova Opel i Vauxhall, saznaje Blumberg.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 03.03.2017.

08:33

PSA blizu dogovora o kupovini marke Opel
Foto: Opel (ilustracija)

Ako se pregovori okončaju uspešno, PSA Peugeot-Citroen postaće druga najveća evropska automobilska grupacija, posle Volkswagena.

Generalni direktor PSA grupe, Carlos Tavares, uveren je da bi njegova kompanija kupovinom marki Opel i Vauxhall unapredila poslovanje ovih auto-brendova. Takođe, smatra se da bi Opel u okviru PSA grupacije imao imidž neke vrste premijum marke, s obzirom da bi bio jedini nemački proizvođač među francuskim brendovima.

Pre nego što se sklopi sporazum o kupovini, PSA treba da razmotri nekoliko ključnih pitanja, među kojima je i ono kako da kupovinom marki Opel i Vauxhall kasnije ostvari planiranu uštedu u poslovanju od 2 milijarde evra.

PSA i General Motors saopštili su još polovinom februara da vode razgovore o mogućoj prodaji marki Opel i Vauxhall.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

5 h

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: