Maserati Levante: Prvi SUV sa "trozupcem" (FOTO)

Maserati je objavio fotografije i preliminarne tehničke detalje modela Levante uoči svetske premijere ovog vozila zakazane za salon automobila u Ženevi.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 20.02.2016.

12:02

Maserati Levante: Prvi SUV sa

Prošlo je pet dugih godina otkako je italijanski proizvođač predstavio koncept Kubang i najavio ulazak u SUV segment. Automobil koji označava prekretnicu u istoriji Maseratija i koji bi, bar prema planovima čelnika FIAT-a, trebalo da pogura prodaju vozila marke sa "trozupcem" dobio je svoj konačni oblik.

I dok posmatrate fotografije Levantea, prvi primerci ovog modela već silaze sa proizvodnih traka fabrike Mirafiori, a prodaja će zvanično početi u proleće 2016.
Dizajn SUV-a ne odstupa mnogo od koncepta Kubang. Automobil je zadržao karakteristične stilske detalje koji ga čine istinskim Maseratijem - od maske hladnjaka, farova i prednjeg branika, preko bočnih "škrga" do zadnjih svetlisnih grupa.

Fotografije unutrašnjosti za sada nisu dostupne, ali možemo očekivati sličan enetrijer kao kod limuzine Ghibli.
Iako Maserati nije objavio specifikacije pogonskih jedinica, u medijma se spominju dva 3.0 V6 benzinca, sa 350 ks i 430 ks, kao i trolitarski V6 dizelaš koji proizvodi 275 ks. Pored njih, spekuliše se i o moćnom V8 benzinskom agregatu.

Opremljen slabijim benzinskim V6 motorom, Levante će od 0 do 100 km/h ubrzavati za 6,3 s, uz najveću brzinu od 243 km/h. Snažniji benzinac skraćuje vreme potrebno da se stigne do "stotke" na 5,2 s, a maksimalnu brzinu povećava na 264 km/h.

Levante sa dizel motorom iz stanja mirovanja do 100 km/h ubrzava za 6,9 s a kazaljka brzinomera se zaustavlja na 230 km/h.
Sve tri verzije opremljene su inteligentnim Q4 pogonom na sva četiri točka, a za prenos snage standardno se koristi osmobrzinski automatski menjač.

Zvaničnu potvrdu tehničkih detalja i podatak o ceni očekujemo početkom marta, kada će Maserati Levante debitovati pred publikom sajma automobia u Ženevi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: